今日約朋友觀塘駱駝漆交收貨品,記得之前來過駱駝漆 1座有間食泰國菜 Add Some Thai Restaurant 佢嘅海鮮冬蔭功湯好好味㗎,而且環境舒服好有泰國風情,同埋好多波波彩色燈㗎,仲有侍應生服務都好好,一於再去食。今晚選用2人套餐。海蝦雜錦海鮮冬蔭功湯~熱辣辣盛上海鮮滿滿嘅冬蔭功湯,食用時候如果你覺得唔夠熱,可以繼續煮沸,記得之前飲呢個湯時是一個湯碗盛上,今次好特別啊!我就喜歡熱騰騰食用了,味道濃郁辣味啱啱好,超正。招牌手打蝦餅~手打蝦餅好厚身,蝦餅爽滑彈牙,配咖哩汁非常好味。紐西蘭牛柳粒串~牛味濃烈,小小微辣配上香料的串燒不用沾汁都夠味。酥炸軟殼蟹炒黃咖喱配法式蒜蓉包~這個我也是要必食的,好香的軟殼蟹,Add Some Thai Restaurant呢度嘅軟殼蟹配黃咖哩製嘅味道係超正的。金黃色的軟殼蟹超大隻又爽脆,脆卜卜好味,而且好多蔬菜配料,重有兩大塊法式蒜蓉包,配黃咖哩汁進食一流呀~馬拉盞炒通菜~小小辣的馬拉盞通菜好清香又脆綠,一啖又一啖好鮮嫩好味。甜品~D24榴蓮炸彈(5件)熱辣辣,好多榴槤肉。正飲品~荔枝楊桃桂花白茶/巨峰提子益力多沙冰 清清淡淡桂花茶味好飲。濃味

今晚選用2人套餐。

海蝦雜錦海鮮冬蔭功湯~

招牌手打蝦餅~

手打蝦餅好厚身,蝦餅爽滑彈牙,配咖哩汁非常好味。

紐西蘭牛柳粒串~

牛味濃烈,小小微辣配上香料的串燒不用沾汁都夠味。

酥炸軟殼蟹炒黃咖喱配法式蒜蓉包~

馬拉盞炒通菜~

小小辣的馬拉盞通菜好清香又脆綠,一啖又一啖好鮮嫩好味。

甜品~D24榴蓮炸彈(5件)

熱辣辣,好多榴槤肉。正

飲品~

荔枝楊桃桂花白茶/巨峰提子益力多沙冰

清清淡淡桂花茶味好飲。

濃味的巨峰提子沙冰老公就最愛。

下次經過駱駝漆都會再嚟品嚐。

2024-04-15
  • 海蝦什錦海鮮冬陰功湯