2024-05-17 60 瀏覽
今日一於過嚟新城市廣場食好西,見到呢間麵屋都開咗一段時間,一直都好心思思想試吓!一於今日嘅晚餐就揀佢啦!話明晚餐,梗係要食豐富啲,叫咗碗麵一個小食和一杯飲品!伊勢抹茶🧊🍵先飲一口冰涼嘅伊勢抹茶,佢用日本伊勢抹茶粉沖泡而成,茶味濃郁又有抹茶嘅甘香味,味道清雅飲多多都唔會厭!好味分數🍵🍵🍵🍵🍵鹽味撈麵平時食開啲盬味拉麵味道都係比較清淡好簡單。但呢度完全唔係,除咗鹽味拉麵都有嘅豬腩之外,佢仲有蔥花、紫菜碎、水菓、竹筍、唐辛子絲、生蒜、魚粉做配料,呢個鹽味拉麵真係超出我想像。餐廳用嘅小麥麵都係日本空運過嚟,充滿麥香味,口感彈牙!好味分數🍝🍝🍝🍝🍝雞軟骨餃子本身已經好鍾意食雞軟骨,雞軟骨嘅清爽口感,和雞肉的鮮味,令人越嚼越滋味。餃子外皮炸到卜卜脆,兩樣截然不同嘅脆實在令人完美!😋好味分數🥟🥟🥟🥟🥟
伊勢抹茶🧊🍵
好味分數🍵🍵🍵🍵🍵