2014-01-01 9132 瀏覽
聽人講好多次AMIGO好Romantic、食物亦好味。結婚後第一個有時間去慶祝的情人節,老公話想食好d,所以book了出名的Amigo。好似早成個月要預訂,都已經上層冇位了。換然之要坐下層。第一次去又等待之久,令我十分期待。我們選擇了食第二輪,8:30pm。早了十分鐘到。有服務員代客泊車。門面幾有氣派。入到餐廳,服務員安排了坐在入口處不遠的等待處臨時坐住先,因為上一輪食客仍然依依不捨,未清到場,要夠曬鐘之後再等多at least 15-20分鐘。終於入坐了。服務員有禮貌地送上紅酒及香賓。牛油做得非常精置,玫瑰花形。之後前菜我點了鵝肝,老公點了魚子醬沙律。果然沒有失望,味道超水準!鵝肝入口即溶,魚子醬鮮甜好味。原定的主菜好像已經比第一輪及樓上食客點完,賣清。所以轉了豬扒,雖然有點不開心,覺得餐廳安排及預備食材不夠充足,但見waiter態度誠㦝也就算了。大好節日冇謂掃興。也估不到這一道菜十分不錯,豬扒十分鬆軟入味,在其他地方從未試過這様肉質的豬扒。伴上一個炸蝦,美味彈牙,實在不夠睺。老公要了牛扒。他說味道不錯。另外還有現場live band表現,可點歌,氣氛不錯。可惜,世估唔到,餐廳竟然容
聽人講好多次AMIGO好Romantic、食物亦好味。
好似早成個月要預訂,都已經上層冇位了。換然之要坐下層。

第一次去又等待之久,令我十分期待。

門面幾有氣派。

終於入坐了。服務員有禮貌地送上紅酒及香賓。
牛油做得非常精置,玫瑰花形。
之後前菜我點了鵝肝,老公點了魚子醬沙律。

果然沒有失望,味道超水準!鵝肝入口即溶,魚子醬鮮甜好味。
頭盤及美酒
原定的主菜好像已經比第一輪及樓上食客點完,賣清。
大好節日冇謂掃興。

伴上一個炸蝦,美味彈牙,實在不夠睺。
豬扒
老公要了牛扒。他說味道不錯。
牛扒
另外還有現場live band表現,可點歌,氣氛不錯。
可惜,世估唔到,餐廳竟然容許一個食客自「彈(iPad 播歌)」自唱情歌求婚!
成個下層的食客都O曬咀。呢位人馨唱曬成首「為你鍾情」,好似冇啦啦去左好cheap的karaok bar咁。
仲有真係洗唔洗唱曬成首呀!
成個過程真係非常騷擾。有個客仲即刻拉埋女友走tim。
攪左15-20分鐘,呢餐被呢位大佬破壞了...
甜品
甜品不錯。
如果下次有機會,不希望再有呢d非職業歌手自彈自唱,始終係高級食府。
2013-02-14
情人節