2017-09-16 197 瀏覽
記得好耐之前黎過2次HeSheEat 吃甜品,但原來我out左喇,今日跟同事傾開計先知HeSheEat己經有主食,即刻叫我條佬陪我先今次都係坐上層,環境依舊舒適,再看看餐牌,果然多了一些小食,沙律,主菜的款式,相當吸引。上菜速度很快,話錦快就到齊~•牛油果乳酪沙冰•近期自己都有買牛油果搽麵包,整沙律,所以見到餐牌上有牛油果乳酪沙冰,二話不說就點這個吧由原隻牛油果加乳酪打成,大大杯好抵飲,飲落有淡淡的牛油果香味,好creamy,兩個人share 剛剛好~•燒美國牛肉胡麻醬沙律•牛肉肉質鮮嫰,肉味濃,加上沙律菜和胡麻醬一起吃都係第一次,幾特別!但底層的蘿蔔咬落有點苦澀味,而且跟整道菜不太搭配。•炸蘑菇釀雞肉•外層炸得香脆薄身,蘑菇咬落多汁,釀入雞肉令整道菜無錦單調,沾上黑松露蛋黃醬更滋味!絕對是一道簡單又美味的小食~•虎蝦意大利飯•四隻虎蝦一字排列在意大利飯上,非常足料,蝦肉夠爽彈,意大利飯煮得腍身,非常入味,每一啖都充滿超濃郁的龍蝦味~•黑松露大蘑菇蘆筍意大利飯•意大利飯同樣煮得腍身,蘑菇多到食極都有,蘆筍鮮嫰又爽脆,整碟都充滿松露香味,相比虎蝦意大利飯這個會較為漏D~雖然我們己經好飽肚

上菜速度很快,話錦快就到齊~

•牛油果乳酪沙冰•
牛油果乳酪沙冰

•燒美國牛肉胡麻醬沙律•

•炸蘑菇釀雞肉•

•虎蝦意大利飯•

•黑松露大蘑菇蘆筍意大利飯•
黑松露大蘑菇蘆筍意大利飯

雖然我們己經好飽肚,但一場來到,當然食埋甜品先走~我選擇細細杯的雜果乳酪奶凍,一杯有齊曬乳酪雪糕,雜果,奶凍,好豐富啊~
雜果乳酪奶凍

2017-09-13