餐廳: 渝痴漁醉
資訊:

📌渝痴渝醉 - 銅鑼灣金百利🗓(24/7) 星期日 ⏰下午2:30左右💈特式:呢間渝痴渝醉其實好多Youtuber都有介紹過,佢最大既特點跟有一個,就係...平,任飲任食只係$88/1個人。🥩🍖🍗🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:一開始可以揀雞煲定烤魚,之後都係千篇一律咁打邊爐。麻辣烤魚 - 我食過呢間2~3次,都係選擇食烤魚,可能因為我對雞煲有比較高既要求,驚有太大失望。講返佢個烤魚先,唔可以話好好食,但起碼做到唔腥/無魚鱗,我埋單先係$176,呢個價錢係出面想食到一整條烤魚應該都幾困難,佢仲包埋任食火鍋配料同任飲,你仲可以有咩要求?火鍋配料 - 有肥牛/豬腩片/雞件/豬紅/豬皮/各種丸類/各類蔬菜及菇類,質素應該係最差個隻酒樓火鍋個d質素,不提也罷。☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛飲品 - 佢有普通罐裝汽水/茶等等,值得一題係佢啤酒係有喜力都任飲。🍽環境:我只可以用差嚟形容,d枱細到放左個爐加兩份碗筷,兩罐野飲就咩都擺唔到咁滯,枱與枱之間又窄,環境又嘈,通風又唔好,頭頂部冷氣出風轟轟聲,好似想爆炸咁。🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:因為大部份嘢都係自己做,所以都冇咩服務可言,但收碟之類就一定唔會主動
📌渝痴渝醉 - 銅鑼灣金百利
🗓(24/7) 星期日 ⏰下午2:30左右

🥩🍖🍗🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱
食物:一開始可以揀雞煲定烤魚,之後都係千篇一律咁打邊爐。

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:因為大部份嘢都係自己做,所以都冇咩服務可言,但收碟之類就一定唔會主動,唔叫唔做。

💰💸價錢:2個人埋單只係$176,仲要係任飲任食,如果想食得慳又唔太介意環境同質素既朋友都可以去食下。

🐲💬總結:只可講佢咁既價錢已經贏晒,其他缺點都會比佢個價錢說服左,例如d火鍋料唔好食就會即刻諗,咁既價錢你想點吖.......
麻辣烤魚
2022-07-24