2019-08-12 289 瀏覽
身為街坊,一直未有機會黎食拉麵🍜,今日早放工難得佢未到人多時段,拿拿臨入去搵位食麵🤗由於座位唔多,所以平時黎的話都應該要預左要排隊。🥵好在人流都夠快,舖位細得黎位同位之間唔係好迫,又唔會好似自閉麵咁慘,大家坐bar枱食有D深夜食堂feel! 🤩仲有一樣野好好,就係入面好夠涼🥶,好多部冷氣,大熱天時食拉麵都唔會覺得好熱好辛苦~😙日本拉麵店風格,麵都係個款,有兩款湯揀,分別係豚骨🐷湯同蝦味噌🦐,可以揀就咁一碗麵或者套餐。套餐就會多幾隻餃子同有個沙津,兩種價錢都合理。視乎你餓唔餓去叫餐就得~自助機都算好容易操作,看圖揀食物,易明易用。枱面仲有任食的辣芽菜,算係一個唔錯的bonus! 同埋有D可愛圖文教你拼調味料,調製你自己鍾意既味道。我地兩個一人叫一款拉麵,別天神豚骨湯麵既湯底豬骨🐽味好香濃得黎又唔太咸,唔錯! 🤓 兩塊大叉燒口感唔錯,加埋木耳絲同流心蛋🥚都幾豐富,將個蛋撈落湯一齊食又多一個層次。最重要係拉麵🍜麵質真心好食,爽口得黎唔太硬,份量足夠,好食啊~蝦味噌🦐豚骨湯拉麵就多左D櫻花蝦,令本來的豬骨湯多一份鮮味,粟米🌽配菜代替左木耳就更甜,各有各好食。我男友仲話佢既辣🌶芽菜好食,一味加唔

自助機都算好容易操作,看圖揀食物,易明易用。

豚骨湯麵

蝦味噌🦐豚骨湯拉麵就多左D櫻花蝦,令本來的豬骨湯多一份鮮味,粟米🌽配菜代替左木耳就更甜,各有各好食。我男友仲話佢既辣🌶芽菜好食,一味加唔停!
蝦味噌豚骨湯麵

龍蝦沙津都幾有鮮味,除左龍蝦蓉之外仲食到有D蟹子,配紫菜食真係唔錯! 可惜紫菜有少少淋左,如果再脆D口感會更好。
龍蝦沙津
餃子

我地另一個餐就配餃子🥟,高分合格,不過食完拉麵都飽左95%,好在有個大胃王男友!🥴
呢間拉麵果然冇令我失望,值得再返黎食🥳
2019-08-10
豚骨湯麵