2024-05-13 14 瀏覽
趁今日陽光普照,就去左南區行🥾玉桂山,吸收一下新鮮空氣!行完山搵地方食午餐,朋友就帶左我去食海鮮,餐廳喺海怡半島站一出行幾分鐘就到,位置非常方便。餐廳室內地方相當闊落,仲設有戶外座位啱晒有寵物的主子們,無論係三五知己或者一家大細黎飯局都氣氛一流。餐牌食物款式選擇很多,無論中式或泰國菜包羅萬有,海鮮仲好新鮮又抵食!🦀招牌白胡椒蟹 $628黎到點可以唔食餐廳既招牌菜白胡椒蟹!胡椒蟹超級大隻,用鐵板上碟,店員會幫忙淋上醬汁,渣渣聲熱辣辣香噴噴,好震撼!白胡椒帶麻辣,但又唔會蓋咗蟹嘅鮮甜味,大蟹蟹肉鮮嫩,蟹鉗入口啖啖蟹肉,就連配菜洋蔥索晒d白胡椒醬汁都特別惹味啊!🕊️紅燒脆皮BB鴿 $68乳鴿炸到外皮香脆,但肉質保持嫩滑、夠晒juicy,就連骨都特別幼嫩,食得好滋味!🐟豉汁蒸白鱔 $148蒸白鱔超新鮮,鮮甜美味,完全無腥沒有泥味。白鱔蒸得剛好熟,豉汁咸度剛好,魚肉鮮嫩,肉質彈牙扎實,味道啱啱好,豉汁用嚟送飯一流!

🦀招牌白胡椒蟹 $628

黎到點可以唔食餐廳既招牌菜白胡椒蟹!

🕊️紅燒脆皮BB鴿 $68

🐟豉汁蒸白鱔 $148

蒸白鱔超新鮮,鮮甜美味,完全無腥沒有泥味。