餐廳門面超酷,大大的鐵門,呈現半開放式的。店裡有個好靚嘅酒櫃高天花,但場地不太大,座位舒適,無時限,我同朋友可以慢慢食飯和傾偈。晚餐HK$298/位 x2,共享一前菜、一開胃菜、兩款主菜和一甜品。原來每一碟菜好大碟㗎喎😮🥑 Negitoro & Avocado Tartare.一出場就覺得賣相超靚呀!.頂層是新鮮蟹籽,爽脆鮮甜,上面仲鋪咗少少果仁碎和食用花.中間以為只是牛油果,估唔到撈埋芥末醬一起,奶滑口感,不過芥末醬幾多下,對我來講有啲辣🥵.底層是新鮮的吞拿魚刺身,切粒,肥美又鮮甜,好正!🍗 Mentaiko Chicken Wings.一碟4隻,炸得脆口不太油,大部分無骨,啖啖肉,雞翼中心釀咗啲明太子,好味😋🦞 Seafood Lobster Sauce Risotto.有大大隻青口、虎蝦和魷魚,爽彈鮮甜.燴飯軟腍,粒粒飯都入晒海鮮龍蝦汁的鮮甜味😋🥩 Wagyu Beef "Tataki with Roasted Vegetables (+HK$48).和牛扒,切成一塊塊薄片,口感軟嫩多汁.特調醬汁好好味,提升牛肉的濃牛味,底下啲翠玉瓜和黃瓜配醬汁都好好味🍨 Devil Churr
餐廳門面超酷,大大的鐵門,呈現半開放式的。

店裡有個好靚嘅酒櫃

🥑 Negitoro & Avocado Tartare
.一出場就覺得賣相超靚呀!
.頂層是新鮮蟹籽,爽脆鮮甜,上面仲鋪咗少少果仁碎和食用花
.底層是新鮮的吞拿魚刺身,切粒,肥美又鮮甜,好正!

Negitoro & Avocado Tartare

🍗 Mentaiko Chicken Wings

Mentaiko Chicken Wings

.有大大隻青口、虎蝦和魷魚,爽彈鮮甜
.燴飯軟腍,粒粒飯都入晒海鮮龍蝦汁的鮮甜味😋

Seafood Lobster Sauce Risotto

.和牛扒,切成一塊塊薄片,口感軟嫩多汁

🍨 Devil Churros in Chocolate Sauce with Vanilla Ice-Cream
.邪惡的西班牙炸油條,輕盈脆口,淋上朱古力醬,當然一定要配埋雲尼拿雪糕一齊食先無咁熱氣呀嘛😁

2023-03-08
Negitoro & Avocado Tartare