半路咖啡一直係我心目中想去的cafe wish list 之一🥰我今日去上環做嘢終於有機會嚟試一試😌😌😌喺OpenRice搜尋之下先知咁近有二間分店,我地今次去左東街分店。入到去先知原來呢間分店係比較細,大概可以容納7-8台客左右。如果假日想來呢間嘅話就要早少少啦🤭📍黑糖咖啡咖啡完全比到驚喜我,第一啖飲落去滑到好似忌廉既感覺,同一般Cafe沖嘅咖啡非常唔同,好好飲,再配合埋中式咖啡杯Mix and Match,好chill 📍Iced longan honey coffee 鮮奶咖啡同龍眼蜜出奇地非常之夾,沒有不協調,或者過甜嘅感覺,或者咖啡過酸,值得一試📍蕃茄大蝦意粉蝦肉爽口彈牙,總共有四隻蝦,可惜的是意粉一早烚定,比較硬身。番茄醬不過不失,似係現成蕃茄醬調配,比較失望—————————————上菜速度: ⭐️⭐️⭐️⭐️店舖環境:⭐️⭐️⭐️⭐️食物質素:⭐️⭐️⭐️⭐️CP值:⭐️⭐️⭐️

📍黑糖咖啡

📍Iced longan honey coffee