2016-05-17 449 瀏覽
星期六,五點幾已經見肚餓,朋友又要急急忙解決我呢個需要,於是帶左我去呢度。一部分係室內餐廳,另一層係戶外bar,當然去bar度吹吹風飲酒食野。餐牌有大量啤酒,比較特別係一系列港產啤酒。當然食品既部分都有好多選擇。Bavania $88嚟到bar無理由唔飲酒,仲要happy hour買一送一,呢隻啤酒淡口,幾易入口,清清地味道唔錯。Buffalo Wings $88見到深色既雞翼已經知道香濃既味道,足夠既醬汁令到雞翼食落好juicy,一路食一路飲啤酒,爽!French Fried Topped, Cheese Truffle Sauce $78飲酒另一拍檔當然係薯條,呢度既炸薯條偏粗而硬身,重點在於佢既黑松露醬,非常惹味,一小瓶黑松露醬for呢個炸薯條實在唔夠食。Baked Lobster Risotto, Truffle sauce, Scallop $308意大利飯自己食得多,但以帶子上又真係未試過,好有新鮮感。廚師先將帶子既內藏切除,將剩番既帶子同埋意大利飯加入黑松露,利用帶子殻去載住,再有芝士係表面。入口好creamy,同時飯質討好,又無好漏既感覺。Angel Hair, Cla
Bavania
Bavania $88
Buffalo Wings
Buffalo Wings $88
Angel Hair, Clam, Basil, White Wine Sauce $158
白酒煮蜆天使麵看似簡單,其實煮得好食絕不容易。首先白酒份量好影響出嚟既味道,其次蜆肉既質素同天使麵既口感又影響出嚟既效果,而呢度就處理得唔錯。蜆肉大粒,新鮮,爽口;白酒份糧適中,不太淡也不太濃;另外天使麵煮得夠彈牙,所以食落感覺唔錯。
食哂野食又可以飲埋buy one get one free 果枝Bavania,繼續吹水。

朋友果然無介紹錯!
2016-05-14
Bavania