2020-06-09 1132 瀏覽
呢排想唔增磅都難,因為實在太著數,搞到我約埋唔同飯腳周圍係咁食,今晚去城市花園酒店 「粵」中菜,主要是呢度有晚市精選小菜半價優惠,足有十款任你選,款款都是由入廚30多年的行政總廚賴正成師傅精心炮製,以傳統而正宗的手法演繹,由於用料及食材新鮮,因此有些食材只需單的烹調方法,便能讓你吃到食材的真鮮味。當然也有些功序繁複的手工菜,入口即嘗到箇中的滋味。此外,全日自選菜式都有8折優惠,給你更多的不同選擇。 先來蜜汁叉燒拼龍井茶乳鴿,未入口己聞到香噴噴,叉燒肉質好嫩滑好友D小姐更是讚不絕口,最後專登為佢而設叫多一碟龍井茶乳鴿,滿足晒佢。 脆鍋粑乾燒河蝦,脆卜卜的鍋粑上是鮮甜美味的河蝦,令人一吃便愛上。 大澳脆炸雞同彩椒菠咕噜肉,就俾我好有驚喜。 自問不能吃苦,但呢道豉蒜百花煎釀涼瓜,好友就讚不絕口,我都受唔住誘惑,涼瓜就俾佢地,我就只食內裡的百花即蝦膠,同樣鮮甜無比。 雖然半價仲有雪裡红豆芽蝦鬆、蝦籽野菌红燒豆腐、椒鮮魷魚及花雕蛋白蒸龍躉球,但我們最後還是點主餐牌沒有半價的海鮮石鍋飯,因為海鮮石鍋飯每次來都會點,堅好食。 上湯浸菜蔬及杏汁豆腐花作結,一句講晒呢餐飯,大家都食得好開心,不

大澳脆炸雞同彩椒菠咕噜肉,就俾我好有驚喜。

上湯浸菜蔬及杏汁豆腐花作結,一句講晒呢餐飯,大家都食得好開心,不過下次我會再來試午餐,點解?「粵」有半價精選點心囉,咁抵食當然要來食喇 !
2020-05-29
  • 蜜汁叉燒拼龍井茶燻乳鴿