2018-10-08 76 瀏覽
人生,總要有休息時候,今天請了一天假,要放鬆一下,自在一下,來到沙田新城市廣場行下,早上11點多先到商場內戲院睇戲,之後在商場行行逛逛,差不多兩點就去2樓既Brick Lane Deli食野,呢度係半自助形式,自己先到收銀處購票,然後會有侍應遞食物上枱~超級食物沙律, 呢個沙律有羽衣甘藍,南瓜粒,栗米粒紫洋蔥,灑點檸檬汁同沙律醋,既清新又開胃,羽衣甘藍很有益,含有很多纖維,抗氧化,這個沙律超級健康啊巴馬火腿班尼迪蛋,要襯熱食,個底好香脆,切開去,隻流心蛋既蛋液隨著流出來,夾雜著巴馬火腿一起吃,十分滋味,必食啊自家制素肉漢堡,素肉厚厚的,但較為淡口,如能加多點醬料會更加好味,紫耶菜係高抗氧化,高纖維,富含維他命C,是一款好健康既素食蟹肉牛油果荷蘭醬牛角包,好豐富既牛油果同蟹肉,填滿了整個牛角包,食落口感到好滿足脆香雞翼泡沫咖啡,當然唔少得店舖既單車logo🚲鮮果蒸餾泡茶,茶味清淡,加上新鮮生果,飲落啖啖清香怡人偷得浮生半日閒,閒日能夠與友人午餐茶聚,對我來講係好難得,呢一餐既健康,又滿足😋

超級食物沙律

巴馬火腿班尼迪蛋

自家制素肉漢堡

蟹肉牛油果荷蘭醬牛角包

脆香雞翼

泡沫咖啡,當然唔少得店舖既單車logo🚲
泡沫咖啡

鮮果蒸餾泡茶,茶味清淡,加上新鮮生果,飲落啖啖清香怡人
鮮果蒸餾泡茶

超級食物沙律