2015-07-27 13179 瀏覽
是日與家人一行8人打算招待親友來到大喜屋食放題。小妹都係第一次食大喜屋,但早就聽過朋友推介哩間放題正,但因為晚市人多就揀左中午黎食!! 今餐因為等待親友到來,一點坐底,兩點先人齊,好彩中午放題係無限兩小時,一開門到三點都係任食! 算係咁啦 !環境舒服! 明顯係走高檔路線,平日人唔多! 位都好寬鬆!刺身新鮮,特別強烈推介極大海老,鮮甜到極,值回票價!而其他北寄貝同螺片都好新鮮!剌身款可能唔算太多,但每樣都足料厚切,未見有叫左唔黎的現象。一行8人邊傾邊食,天婦羅等炸物很新鮮,炸蝦的肉仲係脆,油係金黃色,小妹諗油應該係定期換所以炸物唔會太老! 熟食方面握介日本烤薯,細細塊唔飽肚但好甜不過同樣地,小妹試左烤鰻魚,小妹覺得肉就夠厚身,但調味料略嫌太甜,或者其他朋友喜濃味都會岩食。另外,創作壽司細細舊幾得意,唔會「濟」之餘可以試多樣野,小妹欣賞蝦類,夠新鮮。而芝士焗蠔係大喜屋的賣點,其他放題店應該無,焗蠔還可以。食完每人得到一杯「季節限定」雪糕,小妹食左哈根達斯,親友食左milk top !

環境舒服! 明顯係走高檔路線,平日人唔多! 位都好寬鬆!
而芝士焗蠔係大喜屋的賣點,其他放題店應該無,焗蠔還可以。
天婦羅
烤鰻魚
甜蝦
每人一杯雪糕
芝士焗蠔
極大海老
題外話/補充資料: 唔想等位的朋友可以預先訂位,服務員會好好禮貌咁接聽你電話
2015-07-03
  • 極大海老