❀┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈觀塘高質家庭式小餐館✨一直bookmark已久的小店👏🏻終於去到了餐廳由夫婦二人經營暫時只做晚市~餐牌會不時轉變更有新鮮感!位置在觀塘偉業街的商廈中 雖然比較隱蔽但假期晚上還是座無虛席呢 由此可見餐廳有一定水準🥰完全沒有辜負我既期待┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜Burrata Cheese seasonal fruits $140 (8.5/10)我至愛既Burrata cheese😍切開裡面十分軟滑味道比其他芝士輕盈但不失芝士香氣 第一次配水果享用 奇異果既酸甜同芝士都幾搭幾新穎😋𐂐 ⠜Grilled Steak 350g $468 (9/10)當日係西冷牛扒 上碟前會預先切好好方便🫶🏻份量比想像中大份 3成熟的色澤紅潤之餘肉味超級濃郁!!表面灑上粗鹽更為香口✨烹煮時間完全沒有overcooked 口感柔軟重點係無筋 雖然無提供醬汁 但個人認為靚牛扒單吃已經好美味🤤整體性價比好高𐂐 ⠜Roasted new potatoes curry aioli $65 (8.5/10)外表平平無奇的薯仔竟可以如此好吃🥹外皮烤得剛好帶焦香裡面薯蓉是非常的軟綿 加入

觀塘高質家庭式小餐館✨

一直bookmark已久的小店👏🏻終於去到了
餐廳由夫婦二人經營暫時只做晚市~餐牌會不時轉變更有新鮮感!

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈

外表平平無奇的薯仔竟可以如此好吃🥹外皮烤得剛好帶焦香裡面薯蓉是非常的軟綿 加入了咖哩粉有淡淡香料味 連醬汁都好好味!男友都大讚高質 絕對值得一試🫶🏻

𐂐 ⠜Crème Caramel w/chestnut mont blanc $88 (9/10)
好有秋意的粟子蓉布丁 🍮蛋香味濃 最特別係粟子蓉有加入冧酒入口淡淡酒香是大人口味 好驚喜呀!

𐂐 ⠜Crème Caramel w/rice pudding ice cream $80 (8.5/10)
原味是配上米味雪糕 布丁滑溜充滿蛋香不再下話 雪糕米飯香突出比我以往吃過的更為濃烈🤩2款同樣好吃 有機會一定要試🥹