2021-06-07 53 瀏覽
最近屋企附近開咗間新嘅西餐cafe,講真開頭覺得港式西餐廳質素應該麻麻地,但見佢新開有咁多嘢食揀,都想試一試。Menu上面基本上係好多選擇,有意粉,意大利飯, burger,pizza,牛扒,鐵板等等。同朋友揀咗一份牛同一個pasta。《石燒美國頂級榖飼牛肩胛肉眼扒》🥩價錢只係$78 ,加$30就有湯沙律同飲品。以為份量係好細,點知份量真係唔細中要係石燒板上,可以自己控制個生熟程度,仲配埋薯角。重點係佢係後設嘅肉眼扒,所以就算自己最後控制得唔太好變咗medium well,都唔會鞋,入邊仲好林同Juice,真心讚。仲要好細心咁跟咗三種source。 下次我會小心啲未到medium就好離開件石唔好等佢overcook 🥲加咗$30有湯,沙律,餐飲同甜品。餐湯係蕃茄忌廉湯,質素都OK,不過如果再熱啲就好啦。而個雜菜沙律份量都唔細,整體來講呢個set非常抵食🙂《煙三文魚黑松露海蝦意大利闊條麵》🍝本身對呢個Pasta係冇咩期望,點知呢個pasta 絕對係中上水準之作。煙三文魚份量唔算少,落足黑松露醬去煮呢個pasta所以好夠味,但又唔會過鹹,海蝦份量雖然唔多得三隻,但一人份量嚟講都呢個價錢都算

《石燒美國頂級榖飼牛肩胛肉眼扒》🥩

《煙三文魚黑松露海蝦意大利闊條麵》🍝
本身對呢個Pasta係冇咩期望,點知呢個pasta 絕對係中上水準之作。煙三文魚份量唔算少,落足黑松露醬去煮呢個pasta所以好夠味,但又唔會過鹹,海蝦份量雖然唔多得三隻,但一人份量嚟講都呢個價錢都算抵食!如果pasta佢煮到真係Al dente, 估佢唔到!但如果鍾意食港式嘅意粉呢個你哋未必會慣,但我自己就好鍾意👍🏼

飲品方面,佢哋都好似其他Cafe咁有好多唔同種類嘅選擇。所以我地另外再加多左杯《荔枝乳酪梳打》,夠晒大杯,我自己覺得配咁重味嘅食物再飲有氣嘅嘢感覺會Fresh啲🏝

食完呢餐嘅感覺係佢個食物質素係有保證嘅,有多選擇,價錢又平。都一定會再嚟試埋佢其他嘢,而家新開張仲可以免收+1 ,所以真係幾抵食!🤑