2024-03-28 125 瀏覽
一場嚟到北角就試吓bookmark左嘅渣華茶冰廳,平日午市時間需要排隊,等齊人先可以入座,可見幾受街坊歡迎。座位都逼夾,上菜好快。一場嚟到梗係要試吓名物沙嗲牛肉湯麵。💜特餐 $46包飲品特餐有沙嗲牛肉湯通粉(可以轉麵)、煎雙蛋、牛角包🥐。我轉左沙嗲牛麵,一食真係返唔到轉頭,沙嗲汁非常惹味,食落沙嗲味濃郁,係偏向重花生味嗰種,啱晒我呢啲重口味人士,成件事真係好得。牛肉大大塊,嫩滑,個麵唔會太淋或太硬,好掛汁,呢個沙嗲牛可以排我心中前三位置,真係食過返尋味!煎太陽蛋對我嚟講生熟剛好,可惜是牛角包係敗筆之處,因為係又凍又硬。聽聞其他午餐都唔錯,有機會再嚟。🍴整體評價:✅特餐CP值高✅沙嗲牛食過返尋味💰人均消費$50❌牛角包係凍嘅

💜特餐 $46包飲品

🍴整體評價: