2021-10-22 971 瀏覽
响港島東區長大嘅我哋,其實對北角唔算陌生⋯但我哋從來都唔知原來有咁多間餐廳响北角呢條神秘嘅後巷裏邊,裹面有拉麵、cafe、西餐,仲連omakase都有😅😅我地今次揀左呢間係食西餐,喺openrice見到啲相好似好chill ,所以嚟試下,去到現場,啲擺設同裝修係幾有feel嘅,最正係門口嗰兩張outtdoor嘅枱,但反而舖頭內啲枱有啲逼🙈🙈不過我哋嗰日放假,同埋已經過咗lunch peak hour,所以可以坐响窗口位慢慢chill下,成件事又唔同哂😛😛講返D嘢食,佢lunch set只有5款,價錢都係$88-$98,我地order咗牛扒&雞扒,跟薯條同沙律菜,另外有餐湯同飲品⋯整體嚟講算ok,雖然肉質屬普普通通,但份量同賣相都ok,呢個價錢($100都仲有找),都算好抵😜😜如果大家喺附近lunch,又想chill下,不妨可以去試下👍👍