餐廳主打自家製拉麵,亦有各款丼飯、串燒、炸物提供。店內環境以紅黑色調為主▪️♦️有吧台位及卡位任君選擇🐒 之前已經推介過呢間居酒屋,今次再試試其他食物推介俾大家💕㊂//🐖紫蘇燒䐁梅肉拉麵 $98//豚梅肉肥瘦均勻,炙燒之後更突出油香🔥😚 表面嘅紫蘇汁,加上梅子,中和油膩感💕 拉麵亦有適當嘅彈牙口感,唔錯☺️㊂//🐮炙牛拉麵 $92//火炙牛肉同樣燒得好香🥹 牛肉切成薄片,整體偏瘦但有適當油香,好啱我口味🫶🏻㊂//🍗燒雞肉京蔥 $38//呢個係當晚嘅MVP🏅雞肉juicy啖啖肉,配上京蔥好惹味,推介❤️ ㊂//🎏鰻魚雙霸 $128//個名好架勢😂 有蒲燒鰻魚同白燒鰻魚,兩款味道正常,但肉質偏冧,白燒鰻魚亦冇應有嘅炭烤香味同彈牙口感🙁 整體覺得如果厚切會比較好㊂//🦑照燒魷魚筒 $98//魷魚好香燒汁味,賣相同味道都一流♥️㊂//🥩燒一口牛 $38//偏重黑胡椒味,燒得啱啱好唔會全熟👍🏻㊂//☕️蘋果焙茶(凍) $38第一啖飲落去完全飲到蘋果同焙茶嘅香😝 好清新,未試過呢個組合估唔到幾夾,值得一試☺️㊂//🍎日本青森蘋果汁(大) $32非常香甜‼️不過飲多幾啖會覺得太甜🤣 建議同蘋果焙茶一齊飲balanc

㊂//🐖紫蘇燒䐁梅肉拉麵 $98//

燒雞肉京蔥

㊂//🎏鰻魚雙霸 $128//
鰻魚雙霸

㊂//🦑照燒魷魚筒 $98//
魷魚好香燒汁味,賣相同味道都一流♥️
照燒魷魚筒

㊂//🥩燒一口牛 $38//
偏重黑胡椒味,燒得啱啱好唔會全熟👍🏻
燒一口牛

㊂//☕️蘋果焙茶(凍) $38

㊂//🍎日本青森蘋果汁(大) $32
非常香甜‼️不過飲多幾啖會覺得太甜🤣 建議同蘋果焙茶一齊飲balance返就完美😎

🍶居酒屋當然唔少得日本酒😜 餐廳最近推出咗清酒放題,提供香港比較少見嘅清酒機🎰 ,$188就可以試到三種唔同嘅清酒,包括:
🌸薰: 帶有水果及花香
🧊爽: 清爽輕盈,適合冰涼飲用
🌾醇: 富米香,口感較濃厚

整體覺得食物水準穩定,餐廳樓底高,感覺舒適😌 北角少有日式居酒屋,大家如果喺附近可以一試♥️ p.s. 荃灣都有分店️,住九龍嘅朋友唔洗過海都食到😙

⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆
燒雞肉京蔥
照燒魷魚筒
燒一口牛
  • 紫蘇燒豚梅肉拉麵
  • 蘋果焙茶(凍)
  • 日本青森蘋果汁