餐廳: 北京樓 (形點 I)
資訊:

餐廳: 北京樓 (形點 I)
資訊:

2023-12-20 647 瀏覽
今日嚟到北京樓掃街踩雷,撞正佢哋嘅午市孖寶套餐同片皮鴨半價優惠,即刻駛過去一探究竟。嗌咗個嚟試下,先講下擔擔麵,麵條扎實得嚟又唔會太糰,辣椒油濃郁但唔會辣到喊,嗰啲花生碎撒落面頂,微微嘅香脆撞擊,味道真係幾正!🍜接住嚟就係齋玩片皮鴨。搞到我個塑料紙都快掛唔住哂咁多料😂!嗰啲鴨皮又香又脆,真係襯得上「回味無窮」幾個字;啲醬汁桂花滿園,鮮甜得嚟唔膩口,令啲鴨肉香滑無比,幾個字形容下—係咁滑!🦆又點少得小籠包!湯汁飽滿彈牙,一入口就爆發出鮮美湯汁,肉添係鮮嫩多汁,海棠流水,啱哂食完小食再嚟個品茗趁涼。💧飲品部分,個烏梅醋同蘋果醋就真係得心應手,夏天飲嘢唔就係要清新解暑咩!嗰啲梅味入口就正,再加上椰果添啲口感,酸酸甜甜開胃!飲咗後覺得清新舒泰。🍹總結,呢家北京樓賣相得體價錢又合理,平平哋都可以食到啲咁有水準嘅中菜,被襲左都值得!下次再嚟試吓其他嘢!