餐廳: 捌壹壹 (奶路臣街)
資訊:

經過旺角想食#川菜,見到#捌壹壹 啲好評多到爆,一於試下有幾好食😋新式裝修地舖,舒服而闊落,餐牌主打酸菜魚、魚鍋,感覺好豐富,魚鍋仲可以打埋邊爐🍲當然都會有小炒、涼菜、香鍋,有埋相既餐牌好吸引👍🏻必食冷鍋酸菜魚(小辣),上枱份量超大,仲要好香,賣相算係幾靚下😸香料好多,大量花椒粒,仲有菊花瓣,先試下湯,好好飲,暖胃又酸又濃💓唔會太辣或太咸,真係可以飲既湯,平時我最鍾意魚+酸菜+米飯食,今次湯咁正轉做泡飯,都好好味🫶🏻魚塊完全無骨,厚肉又滑,超多魚肉🤗配料都有好多,芽菜、涼粉,都好正好夾個湯🐒飲返杯杞子桂花蜜解解辣再食🥢#尖椒皮蛋,我最愛既涼菜之選,蛋白都係晶瑩通透,望到流晒口水🤤小辣唔算太辣,流心蛋黃配辣汁就係正,夠香又好味✨🐻勞蘇食🐻推介 —— #夫妻肺片(牛𦟌、牛脷、金錢肚)🐂賣相正常但味道驚喜,重點係個麻辣汁,超惹味令到我狂食飯😋牛𦟌薄身,嫩滑又掛汁,金錢肚細細舊,腍身,加埋麻辣汁一齊送飯好好味😍牛脷最正,切細左超索汁,勁好味🎆有齊三款高質小食,好值得推薦😮‍💨整體黎講份量超大,包飲飽食醉,酸菜魚值得食,麻辣涼菜物超所值添🫢性價比好高既川菜餐廳,真係要食下😝下次打魚鍋邊爐再推介❣️

必食冷鍋酸菜魚

酸菜