餐廳: 殿 大喜屋
資訊:

食放題,我相信大喜屋既集團已經操控左香港大部分既市場,有不同質素同價格俾你揀,幸好既係,質素整體黎講都唔係差今次食間高級啲既殿 大喜屋,聲稱刺身夠鮮,種類多而仲有海膽手卷、蟹腳咁用手機落單方便又清楚,仲有得睇下個食物既賣相先叫好吸引飲品自取,茶啤酒汽水之餘,仲有果汁先生,仲有紅白酒,而最後揀咗熱清酒🍶先叫左個花膠蟲草花煲雞湯,本身都係諗住飲個湯先開始食,點知上台勁足料,花膠好多又腍又滑雞湯味入到花膠,而都幾好味個湯都好膠又夠濃,第一味就好impressed主角之一刺身隨後就上,大大盆又砌個好靚,刺身種類確實比平時放題多好多,但我見枱枱其實又係叫返差唔多個啲刺身,可能香港人都始終唔太好食其他魚既刺身款款都試過後,勞蘇食會先推介赤海蝦、三文魚、帶子、呑拿魚,相當先而味美蟹腳都還ok既,都夠新鮮可以成條拎出黎,但始終松葉蟹同阿拉斯加或者加拿大蟹腳size同口感唔同,無咁滿足而必食既係甜蝦、拖羅!!甜蝦比一般大隻、甜而有蝦味而拖羅就無得輸啦肥美肉質又正,魚味濃,放題有拖羅實在無辦法唔狂食帶住興奮嘅心情進入第二round試下季節限定同一啲吸晴既熟食,泰式生蝦(其實唔明點解泰式生蝦係季節限定),賣
用手機落單方便又清楚,仲有得睇下個食物既賣相先叫
好吸引

熱清酒

雞湯味入到花膠,而都幾好味
個湯都好膠又夠濃,第一味就好impressed
而必食既係甜蝦、拖羅!!甜蝦比一般大隻、甜而有蝦味
而拖羅就無得輸啦
肥美肉質又正,魚味濃,放題有拖羅實在無辦法唔狂食

花膠蟲草花雞湯

刺身

松業蟹腳

拖羅

帶住興奮嘅心情進入第二round
試下季節限定同一啲吸晴既熟食,泰式生蝦(其實唔明點解泰式生蝦係季節限定),賣相高檔次,有啲似食北歐啲甜蝦杯咁,虎蝦新鮮無問題但個醬汁真係出事
得個辣字無咩味,出乎意料
即刻食另一個,煙呑拿魚,肉質正,味道亦不錯,睇嚟佢既呑拿魚source係唔錯
焗扇貝,焗既黎講扇貝都唔算細粒,個醬調得幾好味,有啲pizza feel,有返食既

泰式生蝦

煙呑拿魚

焗扇貝

麻辣酸菜魚鍋,賣相好正上枱好香,魚塊真係幾滑,又夠入味唔會散
個湯唔太辣又唔太油,好味到可以飲
另一勞蘇食推介就係燒和牛!!!!正!!!任叫燒和牛嚇死你,夠香又夠油份,入口腍而個份牛味。。。。
我同牛脂一齊溶化了,一個心得就係建議唔好一次叫太多,分開叫唔會食到最後唔夠熱
甜品黎lu,好多選擇cake都幾十款,超貼心每款都係一口size,等你可以食到晒唔同既味道,感覺大滿足
整體唔錯個馬卡龍。。食cake啦一於

麻辣酸菜魚鍋

燒和牛

甜品s

同你講放題我淨係食咗依據你都唔信啦,仲有好多好多而推介左最想同大家分享既後,梗係留白返啲俾大家有個種食放題咩都試到底好唔好食嘅刺激
整體食材其實都配得上個價錢既,特別係刺身
服務亦好好,可以返食

#附近啲枱4個4個海膽手卷咁拎返去食
#真係有問你意見可以慢慢填