2024-04-18 4 瀏覽
餐廳按人頭收費,我哋揀咗$198嘅肉蟹餐,包咗七款海鮮、六款自選配料同埋煮粥要用嘅時蔬等。今次嘅海鮮有沙白、肉蟹、蟶子、鮑魚、魚片、鮮蝦同埋蜆,份量都幾多。按次序我哋淥咗啲沙白同蜆先,食落冇沙,非常之鮮甜,唔使點醬汁都已經好好食肉蟹睇啲蟹膏都知正,肉質新鮮爽滑;鮑魚大大隻,彈牙爽口;魚片冇骨,相當脆口;啲蟶子同蝦都幾大隻,整體上全部海鮮都好新鮮,份量亦都多,抵食自選配料幾款式都幾靚幾吸引,連花膠片都有,我哋就揀咗肥牛、黑毛豬腩片、韭菜豬肉餃、醬爆瀨尿牛丸、松露香菇貢丸同魚腐竹卷。呢個時候個粥底鍋已經有陣海鮮嘅鮮甜味,啲肥牛用粥底淥一淥,又滑又香!佢嘅丸類亦都好出色,醬爆瀨尿牛丸一咬落出就有醬汁流出嚟,中間塞滿餡料食完火鍋料之後職員就會幫我哋加粥膽、蛋漿、豬油渣同菜脯等嘅材料,再撈埋本身已經落咗喺粥入面嘅芋頭、南瓜同粟米,就成為味道同口感都好豐富嘅海鮮粥。整體嚟請「滿粥」海鮮鍋用料新鮮,價錢公道,環境企理,食完真係超滿足!