餐廳: 極尚大喜屋 (銅鑼灣廣場一期)
資訊:

食放題,想食得高質又食得抵,首選一定係「大喜屋」!今次已經係我第三次去「大喜屋」了,不過就轉了飯腳!餐廳環境寬敞,枱與枱之問有足夠距離,出去拎食物都唔怕撞到人!趁肚餓,搶先點的一定係刺身!無論係三文魚、油甘魚定係希靈魚,全部厚切;甜蝦亦好味到可以一口鯨吞10隻!跟手追加的當然係壽司!海膽手卷好微型,一次過點三個都唔過份;今次第一次試鰻魚玉子燒,估唔到係出奇地好味!熱食方面,芝麻雞翼不過不失,蒲燒鰻魚大大條,食完真係開始覺得飽!海鮮方面,可以去自助區隨便揀,主要得青口和海蝦,所以我們只象徵式吃幾個就算!至於飲品區,基本的果汁汽水當然應有盡有;連非基本的啤酒和日本清酒都有,仲係免費唔使額外加錢呢!飯後水果全部切粒,食得方便!飯後甜品有些失望,竟然冇雪糕只得雪條!Anyway,放題一定要有甜品先算圓滿呢!最後埋單每人唔使$300,真係飽到頂心口!
放題,想食得高質又食得抵,首選一定係「大喜屋」!
刺身盛

海膽手卷
鰻魚玉子燒
鰻魚壽司

芝麻雞翼
蒲燒鰻魚

海鮮拼盤

飯後水果全部切粒,食得方便!

雪糕雪條

最後埋單每人唔使$300,真係飽到頂心口!
2022-06-21
鰻魚壽司