滾爺火鍋 (金巴利道)

Bubbly Feast Hotpot (金巴利道)
2023-11-17 2691 瀏覽
秋風起又係打邊爐嘅好季節!上星期同啲friend打完邊之後,心思思今個禮拜又想再食!咁啱出去尖沙咀就食埋晚飯先返屋企啦~行吓行吓就見到呢一間新開嘅火鍋店。🤩一入到嚟呢間火鍋店,就已經覺得四周圍嘅環境好寬敞、又光猛又乾淨。🫧👨🏻‍🍳店員嘅態度好好,安排我哋入咗一個設有電視嘅卡位坐,喺卡位度睇電視呢一個體驗真係第一次。📺未上菜之前,店員為我哋遞上九格調味盤,我最鍾意食沙嗲,一定要試吓個沙嗲醬😍呢個醬花生味好濃郁又香👅即刻令到我好肚餓喇!等緊上菜之前我哋四周圍參觀下,發現呢一間火鍋店一共有三間獨立房,其中兩間居然仲有卡拉OK可以唱🎤下次我要帶埋啲三五知己過嚟唱K唱到凌晨啦🤩前面仲有個打卡位,真係等上菜都唔怕悶📸🦞麻辣龍蝦雞鍋 $498呢個煲有大中小辣三個程度俾你揀,我哋嗌咗小辣,覺得個辣到啱啱好。擺上台嘅時候已經聞到香噴噴😋龍蝦同埋雞都有爆香過先至放落個溫度,煲度煮,講吓個主角龍蝦先,龍蝦肉啖啖肉又厚實,麻辣同埋配料一齊爆香佢令到啲龍蝦肉好入味😍🐣另外嘅主角雞煲,裡面有很多雞球,還有辣椒乾、洋蔥、中芹和芫茜。洋蔥的份量很多,而且煮得很滑嫩、甜美,非常好吃!我們點的是小辣的雞煲,辣度不會太辛辣

🦞麻辣龍蝦雞鍋 $498

🐣另外嘅主角雞煲,裡面有很多雞球,還有辣椒乾、洋蔥、中芹和芫茜。洋蔥的份量很多,而且煮得很滑嫩、甜美,非常好吃!我們點的是小辣的雞煲,辣度不會太辛辣,但也辣得很過癮。雞肉香嫩不膩,份量也很豐盛。

🫧滾爺椰皇 $48
呢個椰青人上咗舖頭的名字,看起來特別有氣勢,食完麻辣雞煲再飲返過椰青,清甜解渴真係好爽!
2023-11-13
  • 麻辣龍蝦雞鍋