2018-12-03 217 瀏覽
上個星期去完兆萬食火鍋個陣就睇中呢間想試佢,所以就一早預約今日食,點解揀佢?佢個招牌有日本特色囉上到去真係冇令我失望因為訂咗枱嘅關係所以唔需要等位,即時就有得入去入到去侍應就問我地有冇咩野刺身唔食,幫我地準備咗個刺身拼盤先,我淨係揀咗唔要希靈魚,其他都想試嘩!刺身拼盤包咗好多野生蠔、大海膽、虎蝦、甜蝦、有頭甜蝦、虎蝦、牡丹蝦、帶子、蠑螺、象拔蚌、北寄貝、赤貝、八爪魚、三文魚、三文魚腩、仿鮑片、蟹柳、玉子⋯我真係第一次見咁齊全嘅放題仲要全部都好味新鮮帶子勁肥美你話點唔推介呢間?生蠔係清甜派好似係日本蠔嚟之後佢就再俾另一張紙我地叫我地兩款揀一款「入座即送」雪場松葉蟹鍋同日式和牛壽喜燒鍋我揀咗和牛壽喜燒,同我出面食開嘅有分別,佢比較淡口啲,我諗下次我會揀松葉蟹鍋,不過和牛都真係幾夠淋之後就到「訂座優惠」喇!記得係訂座先有㗎炭燒日本A5和牛自己燒,侍應教我地先等隻盤燒5-10分鐘熱咗先再放和牛上去燒!我跟住佢嘅做法燒超好味啊!我連鹽都冇加,和牛好淋好香牛味,有種入口即溶嘅感覺另外我地揀咗份海膽刺身,好新鮮啊之後我仲揀咗炸鮮奶同蔗蝦幾好任食嘅甜品自己係雪櫃拎好多款味揀,我淨係揀咗呢3款好靚好精緻
佢個招牌有日本特色囉

上到去真係冇令我失望

因為訂咗枱嘅關係所以唔需要等位,即時就有得入去

刺身拼盤

嘩!刺身拼盤包咗好多野
我真係第一次見咁齊全嘅放題

仲要全部都好味新鮮
帶子

帶子勁肥美
你話點唔推介呢間?
生蠔

生蠔係清甜派
好似係日本蠔嚟

之後佢就再俾另一張紙我地叫我地兩款揀一款「入座即送」
雪場松葉蟹鍋同日式和牛壽喜燒鍋

之後就到「訂座優惠」喇!
記得係訂座先有㗎

我跟住佢嘅做法燒
超好味啊!
我連鹽都冇加,和牛好淋好香牛味,有種入口即溶嘅感覺

北海道海膽刺身

另外我地揀咗份海膽刺身,好新鮮啊
炸鮮奶及蔗蝦

雪糕及雪米糍

最後任食雪糕櫃我揀咗佢地
分別係芒果雪米糍同蜜瓜味嘅雪糕
蜜瓜味雪糕平時出面好似好少有
奶味都幾重,蜜瓜味好清新
鍾意嘅

特選雪糕

仲有Haagen-Dazs嘅Cookies & Creammm
啊!聽聞有Movenpick不過要加錢!
呢度嘅員工服務好好,好細心

見到佢地好忙做到都攰但都keep住好有笑容
勁親切
因為琴晚飲完酒,今日胃口其實唔算太好
下次我會再嚟!試埋今次未試嘅野

Follow IG好似有優惠