2024-05-02 7 瀏覽
創意特色蒸/炸燒賣,有辣,有唔辣,豬肉或者魚肉,仲有唔同嘅餐選擇配搭。細細碟,每碟都有八粒。日式大阪魚肉燒賣個皮少少炸,幾有創意。食落好似章魚小丸子嘅感覺,但係其實入面係魚肉燒賣。比起食章魚小丸子口感更加好,因為入面呢佢係比較硬身少少嘅燒賣,唔係軟淋淋嘅章魚丸,我覺得將成個口感升華咗。經典魚肉燒賣細細粒,爽口少少彈牙,啱晒啲lady。除咗普通嘅豉油之外,仲有少少蔥花。另外佢可以自己落芫荽及其它配料。秘製豬肉燒賣豬肉口感自然同魚肉燒賣唔同,口感呢亦都比較軟身啲,醬汁係自己秘製,有少少蒜蓉粒,香口惹味。跟餐廳可以有凍櫃入面嘅一啲特色飲品,有好多唔同味道嘅有汽梳打水,啱晒同啲小食一齊食,夏天天氣熱就好清涼。我就叫咗兩支梳打水:泰國勝獅梳打水韓國青蘋果梳打

細細碟,每碟都有八粒。

日式大阪魚肉燒賣

經典魚肉燒賣