機緣巧合之下試左哩間比較新派既日式餐廳,哩度既卷物好受歡迎,賣相好colourful,連啲名都改得非常創新!環境方面亦都唔錯,裝修簡單清新,枱與枱之間唔會好逼,坐得幾舒服。*,.▤‥‥‥‥‥‥‥‥‥‥‥‥‥‥‥‥食評開始‥‥‥‥‥‥‥‥‥‥‥‥‥‥‥‥▤,.*🌋 火山 ($88)橙橙紅紅咁,中間仲有一堆鮮橙色既蟹籽,的確好符合火山既形象😆 睇相以為上面嗰層醬係芝士,但原來係超多蟹柳+沙律醬+帶子粒粒!下面既飯卷入面有牛油果、蟹柳、青瓜,屬正常配搭,但不得不提個沙律醬,辣辣地幾惹味,同埋蟹柳&飯卷一齊食幾夾,最面頭既蟹籽亦令到整體既口感更加豐富。但係由於沙律醬同蟹柳既味度太突出,食唔到帶子既味,令帶子既存在可有可無,不過就咁單獨夾少少帶子黎食都食得出帶子既鮮甜,證明來貨都幾新鮮👍🍕 鰻魚pizza ($88)幾特別而且頗有創意既一道菜式,個pizza"餅皮"其實係炸左既壽司飯餅🍚 口感酥脆,厚薄適中,食落有一陣好濃而且炸得好香既飯焦味,非常香口😋 鰻魚本身都新鮮,唔腥&冇骨,但係所有配搭一齊擺落口其實90%都淨係食到炸飯餅既香味,食唔出有鰻魚既鮮甜,哩個pizza感覺上同上面個火山一樣,

🌋 火山 ($88)

火山

🍕 鰻魚pizza ($88)

鰻魚pizza

幾特別而且頗有創意既一道菜式,個pizza"餅皮"其實係炸左既壽司飯餅🍚 口感酥脆,厚薄適中,食落有一陣好濃而且炸得好香既飯焦味,非常香口😋 鰻魚本身都新鮮,唔腥&冇骨,但係所有配搭一齊擺落口其實90%都淨係食到炸飯餅既香味,食唔出有鰻魚既鮮甜,哩個pizza感覺上同上面個火山一樣,似乎一啲配角既材料反而仲更加突出,搶左本身主角食材既風頭🙈 但係整體味度幾好,我覺得燒汁可以多返啲,因為炸飯本身口感比較乾身,加多少少燒汁可以平衡返個口感,食落去感覺冇咁單一

🍣 經典壽司盛 ($168)

經典壽司盛

Total有9款唔同壽司,以哩個價錢黎講質素都ok,鱆紅魚、油甘魚同劍魚腩魚鮮味最突出,吞拿魚同拖羅蓉雖然魚香味冇咁出咁但係都唔腥,三文魚就一般般。飯同醋既比例正常,舊飯握得唔錯,冇散曬亦都冇令到魚生同飯皮肉分離,略嫌握得實左少少,同埋壽司飯偏硬左啲啲🤏 上面講兩款菜色都有哩個小問題

整體黎講,味道唔錯,食物質素對得住價錢,冇令我失望既一餐飯!☺️
火山
鰻魚pizza