2018-10-30 355 瀏覽
名館有好多別緻嘅小菜,無論係係菜名,定係賣相,都係特別架!燒魂妙齡鴿個名就知係乳鴿啦,叫佢做妙齡鴿又幾可愛喎。燒得又幾香,外皮有少少脆度,肉質都幾嫩滑,唔需要任何醬汁都好夠味喇。秋涼就想食栗子炆雞,咁就叫個石鍋鮑魚栗子炆雞食啦!用石鍋盛住,上枱就啫啫聲,咁就已經相當吸引。栗子粒粒都圓碌碌,好肉厚呀,軟硬適中,唔會太硬,仲有細細隻嘅鮑魚仔,的的骰骰,又幾得意喎,所有食材都吸收咗醬汁嘅味道,好味!石鍋鮑魚雞粒炒飯都有好多BB鮑魚呀!我只係裝咗一碗,就已經有五隻鮑魚仔喇,當然石鍋裡面都仲有好多啦。飯粒炒到粒粒分明,夠晒乾身,係我喜歡嘅炒飯呀。我哋將個前菜大良鮮奶脆網卷當咗半甜品咁食,一上枱我都有先試一條,熱辣辣,外脆內軟,有鮮奶香氣。跟住就掛住食其他感食,到差不多最後先食多一條,都依然保留到個脆度,唔錯呀。到甜品喇!網紅小白兔!請問你哋三隻兔仔傾緊咩呢?個樣好可愛呀!外皮嘅口感似水晶包咁煙韌,入面就係豆沙,仲有d紅豆粒添。依個小白兔為今餐飯畫上完美嘅句號。
名館有好多別緻嘅小菜,無論係係菜名,定係賣相,都係特別架!

燒魂妙齡鴿

石鍋鮑魚栗子炆雞