2024-04-08 141 瀏覽
因為家人生日緣故,唔想食太Heavy的蛋糕,所以想買個戚風蛋糕。在網搜尋了一輪,找到Jomo的士多啤梨戚風蛋糕,在圖片上覺得個戚風底做得幾好,所以就訂咗一個。我是上網訂蛋糕的,訂時有要求做個生日牌,順便寫咗生日祝福語。當日攞蛋糕都一切順利,攞蛋糕時都有問店員有否做到生日牌,店員答有,自己沒有睇清楚便攞蛋糕走了。跟着在餐廳開蛋糕品嚐,蛋糕有包到蠟燭,但沒有生日牌及蛋糕刀。味道覺不錯,戚風蛋糕鬆軟,自製的士多啤梨醬也很開胃,唯一係外層覺得忌廉可以在小一點,但家人都滿意。好奇點解沒有生日牌(懷疑自己有冇錯漏,定溝通有問題),所以便向店員在社交平台諮詢,可惜沒有任何回覆,有點失望。
外賣自取