唐閣

T'ang Court
餐廳: 唐閣
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-06-23 1480 瀏覽
早前唐閣出左個星級午後套餐,同老公去撐枱腳 $988兩位用。話晒唐閣都係三星米芝蓮,依個價錢兩位用,試試佢都抵。坐低覺得環境優雅🤣好寫意嘅感覺, 已經叫定左個二人餐,但我地比較大食,所以叫多兩個點心,怕唔夠飽首先係金華滑燒賣 $98/4粒有豬肉有蝦,豬肉肥而不膩好味道。然後係灌湯餃 (唔記得幾錢😂)鹼水味比較重,我覺得麻麻地然後就係二人餐嘅食物原價隻飽魚酥+黑松露菌鮮粉果原隻隻飽魚酥味道覺得偏咸,酥皮都脆,但因為覺得太咸,個人覺得唔係咁中意。而黑松露菌鮮粉果就好重黑松露味,粉果皮厚薄適中,唔錯。金錢鮮蝦球蝦好彈牙好有鮮味,缺點係太油一般,以佢間餐廳質素,可以處理得好d釀焗鮮蟹蓋蟹蓋外層炸到好酥脆香口好味,但入面嘅忌廉洋蔥汁溝埋一齊膩到x街。 同埋好油,唔中意鮮淮山如耳炒露筍普通野,一般師奶都整到嘅水平,同埋我嚴重懷疑佢地d油唔洗錢,咩都勁多油。見唔見到d反光位? 全部都係油黎蛋白杏仁茶配杞子桂花糕呢d係整得難食要拉去打靶系列,無咩特別,唔出色但都唔難食總結 服務好,環境好食物普遍太油依個價錢黎講,普普通通唔好expect太多。

首先係金華滑燒賣 $98/4粒
金華滑燒賣

有豬肉有蝦,豬肉肥而不膩
好味道。

然後係灌湯餃 (唔記得幾錢😂)
灌湯餃

鹼水味比較重,我覺得麻麻地

然後就係二人餐嘅食物
原價隻飽魚酥+黑松露菌鮮粉果
原隻飽魚酥+黑松露菌鮮粉果

金錢鮮蝦球
金錢鮮蝦球

蝦好彈牙好有鮮味,缺點係太油
一般,以佢間餐廳質素,可以處理得好d

釀焗鮮蟹蓋

鮮淮山如耳炒露筍
鮮淮山如耳炒露筍

蛋白杏仁茶配杞子桂花糕
蛋白杏仁茶+杞子桂花糕

呢d係整得難食要拉去打靶系列,無咩特別,唔出色但都唔難食

總結
服務好,環境好
食物普遍太油
依個價錢黎講,普普通通唔好expect太多。
釀焗鮮蟹蓋
金華滑燒賣