2022-09-30 511 瀏覽
前幾日個friend 帶我上咗去呢間響樓上嘅日料店食晚飯,因為上星期lunch至食咗Omakase , 加上夜晚都食少咗carb, 所以點菜時就冇叫sushi 了! 呢間餐廳一共有三層,中間係VIP房,我哋安排响第一層,揀咗坐吧枱。兩個人點咗啲刺身同兩個熱食,傾吓偈都唔錯,環境看落都有點歷史了,但都算安靜! ☘️鏗魚刺身沙律 - 鏗魚份量大大件,個沙律啲菜都新鮮,份量不大兩個人剛好☘️銀鱈魚刺身 - 厚切食落口都幾肥美☘️南非生蠔- 好新鮮同爽口👍☘️原條秋刀魚剌身 - 呢個係我朋友至愛,我就一般般,所以都係佢KO 多啲 ☘️味噌煮牛舌 - 啲牛舌切得好厚,配埋大根煮好入味,而且份量超大,其實三四個人都夠分嚟食,因為可以留肚食多啲其他嘢☘️鵝肝多士 - 鵝肝烤得很香,多士把油吸收了,食落唔會感覺油膩! 臨走前見旁邊另一枱客人叫了海膽,疊得高高的很吸引,下次有機會再嚟一於試吓佢!

☘️銀鱈魚刺身 - 厚切食落口都幾肥美

秋刀魚刺身
味噌煮牛舌
烤鹅肝多士
2022-09-27
$491.5 (晚餐)
鰹魚刺身沙律
銀鱈魚刺身