2020-04-19 62 瀏覽
地方闊落,坐得幾舒服👍🏻尼間泰國餐廳主打船麵和串燒小食,麵類方面有蛋麵、米粉、金邊粉和河粉可以選擇,我地就嗌咗比較少有既蛋麵食👅✨和牛湯麵($63)船皇湯麵$58再+$5 upgrade做和牛湯麵,份量超多🤩質素唔錯,完全無筋,厚度適中而且肉質軟腍,再索哂超濃既湯底食落勁滿足✌🏻可惜湯底太濃食唔出和牛本身既味 扣咗少少分😢上面仲有塊炸豬皮,幾香口,依間湯底好食過越南湯河果類既湯底好多,牛肉味勁濃望到個色水都知咩事🤪 依間絕對會翻啅但下次會唔upgrade試下其他餸🤣✨雞翼雞絲撈麵($48)個人認為尼個秘製撈麵汁幾好食,唔太鹹調味恰當略帶少少甜味,同蛋麵幾夾,每條麵都撈到汁,食落完全唔乾(無似埋一舊舊)幾惹味🤤滷水雞翼幾入味,雞絲份量幾多 索埋撈麵汁所以食落都幾夠味🤣✨泰式龍眼冰(跟餐+$15)天氣開始熱返,難得黎食泰國野,當然要嗌杯夏日冰涼之選龍眼冰啦🤣盛裝飲品既器皿幾靚幾有泰國feel 🇹🇭龍眼肉幾多幾足料食落爽口清甜,飲落唔太甜,清涼得黎又解渴👍🏻✨椰子奶油艾爾手工啤 ($38)榮獲2017年世界啤酒大賽國家金獎😎飲落清新,有少量既椰子香氣,其實奶油艾爾係不含奶油🤣而原料用左稻米同

地方闊落,坐得幾舒服👍🏻

✨和牛湯麵($63)
和牛湯麵
和牛湯麵(蛋麵)

✨雞翼雞絲撈麵($48)
雞翼雞絲撈蛋麵

✨泰式龍眼冰(跟餐+$15)
龍眼冰

✨椰子奶油艾爾手工啤 ($38)
榮獲2017年世界啤酒大賽國家金獎😎飲落清新,有少量既椰子香氣,其實奶油艾爾係不含奶油🤣而原料用左稻米同玉米,我就鐘意飲手工啤多啲因為每次既感覺都唔同,而唔係大牌子果種一式一樣既味道🤤
椰子奶油手工啤

✨豬頸肉+牛舌+牛柳粒 ($15+$18+$18)
豬頸肉十分惹味有驚喜😋牛舌一啲都唔韌香料好食🤣,牛柳粒就還好,無咩特別
串燒
2020-04-17
和牛湯麵
和牛湯麵(蛋麵)
雞翼雞絲撈蛋麵
龍眼冰