2020-12-28 804 瀏覽
最近成日出街食飯,各式各樣嘅菜式是得多啦!今次就嚟試吓泰國菜啦😊 原隻椰青海鮮焗飯🥥淨係個賣相已經好吸引了原隻椰青攞嚟焗飯夠晒泰國風味即使疫情期間冇得搭飛機外遊,食咗呢隻靚靚嘅原隻椰青海鮮焗飯,就當去咗泰國旅行啦🤣🤣🤣其實佢嘅味道都唔錯㗎炸到脆卜卜嘅黃金蝦 + 秘製嘅椰漿汁 + 美味嘅海鮮炒飯一齊焗,味道非常夾非常好味😋香茅雞翼x5 唔好比香茅兩個字嚇親呀,其實香茅味唔會太重,淡淡地都幾新鮮最主要係佢嘅雞翼炸得非常脆卜卜,真正做到外脆內軟,咬落去,啖啖肉非常juicy😋😋😋偷偷地話俾你聽,我一口氣食咗三隻雞翼呀!因為實在太好味了😋素菜香芒米紙卷呢道餸真係名如其菜佢真係好素菜🤣🤣🤣蘿蔔絲 + 椰菜絲 + 生菜絲 + 芒果🥭真的真的好素菜🥬絕對啱晒素食者+健康減肥的人士食用🤣🤣本人就覺得麻麻地啦,都係啖啖肉啱我🙈雜菌湯粉由於本人都比較鍾意食湯粉所以都叫咗個清清地嘅雜菌湯粉河粉 + 鮮冬菇 + 鮮蘑菇 + 鮮雞髀菇 + 西蘭花🥦 + 好好味嘅雞湯其實清清地都好好味㗎😋今日初嘗泰國菜就試住呢幾味先啦😊下次再為大家介紹更好味的菜式
原隻椰青海鮮焗飯
原隻椰青海鮮焗飯🥥
淨係個賣相已經好吸引了
原隻椰青攞嚟焗飯夠晒泰國風味
其實佢嘅味道都唔錯㗎
香茅雞翼
香茅雞翼x5
唔好比香茅兩個字嚇親呀,其實香茅味唔會太重,淡淡地都幾新鮮
偷偷地話俾你聽,我一口氣食咗三隻雞翼呀!因為實在太好味了😋
素材香芒米紙卷
素菜香芒米紙卷
呢道餸真係名如其菜
佢真係好素菜🤣🤣🤣
蘿蔔絲 + 椰菜絲 + 生菜絲 + 芒果🥭
真的真的好素菜🥬
絕對啱晒素食者+健康減肥的人士食用🤣🤣
本人就覺得麻麻地啦,都係啖啖肉啱我🙈
由於本人都比較鍾意食湯粉
所以都叫咗個清清地嘅雜菌湯粉