2024-03-23 213 瀏覽
又跟朋友去到觀塘區嘅工廈探店😋 今次到訪依間日式mix 法國菜fusion 餐廳🥰 裡面裝修充滿文青氣息,木系嘅裝橫配合柔和嘅燈光,感覺和諧又有情調,清談約會一流👍👍👍 今次同朋友share 食😋 試咗佢幾款特式推薦🥰 首先前菜㨂咗煙燻青蘋果松露汁赤貝👍 上枱時煙霧瀰漫嘅效果真係好搶眼🤭 打卡一流👍 食落好fresh 好爽口😍 尤其赤貝更是鮮味十足,爽滑又彈牙🤭 作為開胃菜一流😚 之後主食就分別㨂咗大蝦海膽醬忌廉意大利麵,同埋油封鴨腿😋 意大利麵超級大盆份量極多🤩🌟 勁多隻飽滿又肥美嘅大蝦圍圈排好🥰 真係勁有誠意🤩 大蝦食落好鮮美好彈牙,嚼感一流👍 海膽醬鹹鮮又不會過膩,與軟硬適中嘅意粉配搭一絕👍 超級正🥰油封鴨腿火喉控制得極好🥰 外層鴨皮脆香不膩,內裡鴨肉軟腍離骨,味道濃郁醇香,真係令人回味無窮🥰 配埋盡吸鴨肉精華嘅薯蓉同埋各式配菜,真係無得嘆🤭 最後點少得甜品😍 叫咗個經典必食嘅法式多士🫶 食落外脆內綿,蛋香滿溢,內層嘅質感令人聯想起香滑嘅焦糖燉蛋🤭 加埋甜美可口嘅蜜糖汁,甜美滿分😍🫶 唔叫走寶🥴 我地㨂咗兩杯飲品,開心果奶昔好香好滑,開心果味偏重,不會過甜過漏,開心果迷必叫👍 蜜

煙燻青蘋果松露汁赤貝

大蝦海膽醬忌廉意大利麵

油封鴨腿

法式多士

開心果奶昔、蜜桃冰茶
我地㨂咗兩杯飲品,開心果奶昔好香好滑,開心果味偏重,不會過甜過漏,開心果迷必叫👍 蜜桃果茶清新怡人,茶香味足,蜜桃嘅果香和甜美出眾,非常美味😋
煙燻青蘋果松露汁赤貝
大蝦海膽醬忌廉意大利麵