2019-05-01 132 瀏覽
尼間哈豆位於觀塘富利工業大廈的一間台式餐廳。朋友係觀塘番工成日都會過黎尼間食,甘今日甘岩經過就上去試下啦。一上到去,環境都幾大,已經坐滿左一大半既坐位,估唔到甘多人。我地坐底左 叫左四樣菜:紅油三色水餃,炸豬扒肉燥飯,豪華刀客牛肉湯麵🍜同麻醬伴菜。另外,仲叫左杯奶凍仙草。首先,先上炸豬排肉燥飯。附送一粒酸梅,酸梅甜甜酸酸的,好開胃呀!豬扒皮脆,肉嫩多汁。個肉燥飯都整得好台式好正宗。尼個真係好好食!必點推薦!高質高質!!然後,紅油三色水餃🥟。水餃有三種顏色,入面都唔同餡料。有菜肉餃,粟米肉餃同薑絲肉餃。三種都唔錯!!仲有係麻醬伴菜,尼個就普普通通,無咩特別啦。最後就係好有台灣風味的豪華刀客牛肉湯麵。牛肉真係厚身同好林身,好入味。湯底十分惹味!入面仲有蘿蔔同紅蘿蔔,浸晒湯底既汁入去,十分惹味。推薦呀👍👍👍仲有就係我最鍾意既奶凍仙草。淡奶作底,微甜。再加埋仙草,仙草口感有微QQ的,真係好好飲!尼間哈豆價錢又實惠食物又好味。仲有就係坐得舒服,空間感大。係一間高質有心的台式餐廳!
仲有係麻醬伴菜,尼個就普普通通,無咩特別啦。
紅油三彩水餃🥟
豪華刀客牛肉湯麵