2024-02-02 163 瀏覽
今次黎到長沙灣,同大家介紹既系一間據聞餃子同招牌魚湯都同樣出名既高質既餃子專門店 一 好味餃子@yum.dumpling (好味餃子店,前名為美味餃子店,不過同太子個間並無任何關係。)佢地既(湯/煎)餃子有7款:(粟米肉餃、韭菜肉餃、白菜肉餃、芹菜肉餃、雲耳椰菜肉餃、甘筍沙葛肉餃、芫茜肉餃)今次就試左其中兩款 雙拼煎餃 :🌟粟米肉餃 x 韭菜肉餃 $49 (10隻)餃子外皮煎得金黃韭菜肉餃,一咬開滿滿既韭菜香氣粟米肉餃有粟米既清甜,咬開仲會滴汁🌟野葛菜生魚豬骨湯 (大) $32不愧系招牌魚湯,鮮甜得黎無魚腥味,據店員所言,佢地既招牌野葛菜生魚豬骨湯系每日新鮮即煲,亦無添加任何味精,而且仲有養陰清熱,降火排中既功效🌟豆漿 $8我覺得吾會太甜,飲埋豆漿甜甜地作為依餐既結尾,滿足☺📍好味餃子店地址: 長沙灣元州街497號地舖#長沙灣 #餃子 #肉餃 #好味餃子 #好味餃子 #粟米肉餃 #韭菜肉餃 #良心小店💛 #好味餃子店 #餃子專門店 #覓食長沙灣 #長沙灣食乜好 #即食即出系列 #野葛菜生魚豬骨湯

今次就試左其中兩款 雙拼煎餃 :

🌟粟米肉餃 x 韭菜肉餃 $49 (10隻)
餃子外皮煎得金黃
韭菜肉餃,一咬開滿滿既韭菜香氣
粟米肉餃有粟米既清甜,咬開仲會滴汁

粟米肉餃 x 韭菜肉餃

🌟野葛菜生魚豬骨湯 (大) $32

野葛菜生魚豬骨湯 (大)

🌟豆漿 $8
我覺得吾會太甜,飲埋豆漿甜甜地作為依餐既結尾,滿足☺

📍好味餃子店
地址: 長沙灣元州街497號地舖

粟米肉餃 x 韭菜肉餃
野葛菜生魚豬骨湯 (大)