今日放假,番土瓜灣同媽咪食午餐,佢知道我鍾意食上海菜,話北宋街開左間上海菜館,又抵食又高質,佢已經食過幾次,見佢咁hard sell,一於試下吧😊😊😊北宋街一向都係土瓜灣區嘅食街,而尼間大川滬門面好大好sharp醒,招牌大大的,一眼便看到,門口更設有坐位供吸煙人士,不錯啊👍🏻👍🏻👍🏻店內簡約時尚,冷氣充足,更設有卡坐,環境舒適😊😊😊當時下午兩時左右,店面好旺場,有七八成入坐率,我地被安排坐單邊卡位,尚算舒適😊😊主餐牌有兩個,已將食物分類,簡單清楚,選擇有好多,花多眼亂😍😍😍更設有午市套餐,有十多款選擇,價錢仲好抵添,50元内就包埋飲品同老火湯👍🏻👍🏻👍🏻一定要讚一讚尼盅老火湯,真材實料,又濃又鮮甜,絶無味精,同一般餐廳跟餐送的例湯差好遠,我絶對會為左尼盅老火湯再回來幫襯的😋😋😋油雞客飯,分量好多,味道剛好,不會太咸,雞肉好滑好入味,有雞味,不錯吃的😋😋😋上海小籠包,熱辣辣,新鮮蒸起,四大隻,大小勻一,賣相不錯👍🏻👍🏻👍🏻皮做得夠薄但夠彈性,不會一夾就穿底,味道鮮甜好多肉汁,肉䐄新鮮,尼度嘅水籠包水準好高,我比95分,推薦大家一定要試試🤤🤤🤤北京水餃🥟同樣出色,肉汁豐富,讚👍🏻乾煸四季豆

店內簡約時尚,冷氣充足,更設有卡坐,環境舒適😊😊😊

是日老火湯

油雞客飯

上海小籠包

北京水餃🥟

北京水餃🥟同樣出色,肉汁豐富,讚👍🏻
干煸四季豆

乾煸四季豆,賣相好吸引,大大碟香氣四溢,四季豆新鮮嫩綠,炒得夠鑊氣,配合欖菜同肉碎好香好惹味,餸飯一流🤤🤤🤤

最後特別讚揚員工服務一流,老板娘仲好熱情喔❤️我同媽咪都食得好開心,真心推薦比大家來試試啊!
是日老火湯
油雞客飯