2011-01-14 101 瀏覽
因為預先訂左位,所以唔使等,去到個時12:30到已經有幾多人la。由門口一直行入去已經見到甜品區,已經覺得好正la,有甘多款甜品。之後再行入d,見到佢分左哂一區區,覺得好大。之前睇網友d圖都睇唔出原本佢個area有甘大。伊間酒店ge buffet 食物的種類真係多數唔哂亦唔記得甘多。甘講下有心水ge食物la。頭盤方面:有海蝦、螺、瀨尿蝦,d海蝦仲要剝埋殼,d肉質爽口,都算幾新鮮有幾款沙拉仲有Parma ham,幾好食,有廚師不切,放係度比食客自己拎壽司呢,佢都幾4、5款刺身,我好鐘意食佢d蛋,有d酒味甜甜地幾好食熱食方面:中式食物,佢有d點心,但水準一般,有d小菜同有湯。仲有牛腩麵無試,佢仲有燒味食,即叫即斬,佢叉d燒真係燒得唔錯日式野呢,有天婦羅;佢有蝦、冬茹、紫芯蕃薯,佢d蝦就一般,d蕃薯好正好甜,佢個度仲有日式燒餅,到時後先發現印度野,佢有成個品全部係印度野,有唔同款ge咖哩同薄餅,佢d咖哩個味道都唔差西式,有pizza、漢堡包、南瓜湯、燒牛仔骨等等。d牛仔骨好正,燒得好香,肥瘦適中甜品方面:有成20幾款唔同款式ge甜品d mini cake都唔錯,有好多款個Chocolate
之後再行入d,見到佢分左哂一區區,覺得好大。
之前睇網友d圖都睇唔出原本佢個area有甘大。
甜品 1
甜品 2
葡撻

頭盤方面:
有幾款沙拉

熱食方面:

甜品方面:
有成20幾款唔同款式ge甜品

d mini cake都唔錯,有好多款
個Chocolate Mousse好正,味夠哂濃
葡撻真係好正,甜度岩岩好,個皮又夠哂脆
仲有迷你西多士,唔鐘意有d肉桂味
佢有2部雪糕機係度,朱古力同雲呢拿味,有得加d生果or其他配料,試左朱古力味,唔算好甜,夠濃朱古力味
仲有d生果

飲品個度無得自己拎,係最後送每人一杯咖啡or tea
最後用恆生白金卡埋單有85折(仲有一張好似係AE白金都係85折)
伊餐好滿足
佢食物款式多,但每樣食物唔會質素唔係話好差,每樣都算好,有d仲好正tim
下次會再去嫁

2011-01-08
甜品 2
葡撻
  • 葡撻、Parma ham、蛋壽司、牛仔骨