2022-01-16 1026 瀏覽
想試呢間高級野好耐,之前book唔到位,今次正值冬至,俾個藉口自己食好啲啲。位處甲級商廈,環境夠寬躺,有足夠嘅空間感。可惜就響安排坐位既時候,見到啲櫈全部都有一撻撻嘅污跡。omg 我心諗點解會咁㗎,明明一間貴價餐廳,點可能容許有啲咁嘅嘢發生㗎?究竟係唔係我眼花?我問其他朋友又話冇留意👀姑且當我眼花先講返我哋食乜嘢,我哋四個次次都係share食今次都唔例外!叫咗四個set , 兩個鐵板燒set, 一個手握壽司set, 一個混合set1/. 海鮮鐵板燒set 包括兩隻大蝦🍤、兩粒帶子、三文魚同埋其他配菜,仲有一碗炒飯、蒸蛋同埋前菜沙律🥗2/.厚切牛鐵板set 五成熟厚切牛,都係包一碗炒飯,蒸蛋同埋前菜沙律🥗3/. 手握壽司set 10件手握壽司🍣包括鰻魚、吞拿魚茸、三文魚腩、甜蝦、玉子、仲有其他四款魚生壽司。最好味我覺得係甜蝦壽司,夠新鮮。其他都OK嘅!不過未去到嘩一聲咁有驚喜,佢仲包咗一大碗烏冬,不過我就覺得好普通,唔似日本烏冬4/. 混合Mix 其實係包含咗好多唔同款式,有刺身、薄燒牛肉、有燉飯、有天婦羅🍤⋯⋯呢個set雖然係最貴,不過我哋覺得係最物有所值!佢嘅刺身夠新鮮、薄燒牛肉燒得

1/. 海鮮鐵板燒set
2/.厚切牛鐵板set
五成熟厚切牛,都係包一碗炒飯,蒸蛋同埋前菜沙律🥗

3/. 手握壽司set

呢個set雖然係最貴,不過我哋覺得係最物有所值!佢嘅刺身夠新鮮、薄燒牛肉燒得剛剛好入口即溶、燉飯有菇菌同埋珍珠帶子好鮮味,而且飯粒粒分明有咬口、天婦羅亦都做得好好,有蝦有茄子🍆有魚,所有嘢都做得好出色

本身個set包咗個甜品係大福,但係我哋決定每人加$20專做雪糕試晒佢4款口味:抹茶、紅豆、芝麻、柚子雪皅 全部都係我鍾意嘅味道,亦都唔似現成嘅雪糕。🥰

埋單唔記得咗原來我哋有員工優惠,成85折咁多😱好彩佢肯waive左張單乍。每人慳咗五十幾蚊係咪好抵先😜

四款加錢甜品
珍珠帶子燉飯