2023-02-10 709 瀏覽
放假同男朋友去鰂魚涌睇日落到油塘站都大概4點幾就食個Tea先出去大本型就真係冇乜野食 左揀右揀見依間餐廳個樣咁日本風(利申崇日) 就揀咗佢黎食入到去全場得3枱食客 自行用手機scan QR code落單 下午茶款式唔算多 亦都唔算驚喜男朋友嗌咗個牛肉壽喜燒讚岐烏冬Um 就係最普通嘅烏冬唔係好覺有讚岐烏冬啲煙韌口感,又唔算話係好爽口嘅口感;湯底係冇味精味,但又唔係好有濃湯味整體而言就普普通通(´・_・`)我就嗌咗個紫薯冬甩雪糕~幾年前係鑽石山分店食過佢個冬甩外賣而我就真係已經冇哂印象係咩味(證明冇特別)點知今次竟然有驚喜!!個冬甩上枱個樣就唔算好驚艷喇~但食落個冬甩好夠熱,依樣真係加分,因為配雪糕唔夠熱又係差咁啲,要做到個雪糕溶溶地有啲冰火feel先至好食,而佢就做到嘅♪( ´θ`)口感上係同普通冬甩唔同,唔係麵包質感,咬落有啲煙韌,加埋個表面脆脆地,感覺係幾惹味。唯一缺點就係個雪糕得個甜字,冇牛奶味又冇雲呢拿味,講唔出係咩雪糕。而所謂嘅紫薯就係上面一條條紫色個啲,唔洗諗都知係冇紫薯味(苦笑)嗱 我就冇去過沖繩食過真正嘅沖繩冬甩,但整體而言用嚟做下午茶係幾好嘅(*¯︶¯*)
放假同男朋友去鰂魚涌睇日落
到油塘站都大概4點幾就食個Tea先出去

男朋友嗌咗個牛肉壽喜燒讚岐烏冬
整體而言就普普通通(´・_・`)
牛肉壽喜燒讚岐烏冬

我就嗌咗個紫薯冬甩雪糕~
幾年前係鑽石山分店食過佢個冬甩外賣
而我就真係已經冇哂印象係咩味(證明冇特別)
點知今次竟然有驚喜!!
個冬甩上枱個樣就唔算好驚艷喇~
牛肉壽喜燒讚岐烏冬
2023-02-01