2017-12-28 155 瀏覽
YO! 冬天又係食燒肉的季節!今次朋友帶到我去位於銅鑼灣的一間樓上日式燒肉放題。餐廳以電爐煮食。餐廳提供多款不同的肉類,除了有一般的部位外,更有牛胃及牛腸。兩雙食肉獸叫左大量的肉。不停燒呀燒其中我最鍾意的係鹽燒厚砌牛舌,厚身夠口感外,仲要無膻味。朋友仔就鍾意食呢個薄砌牛小排,好快熟,牛味又夠。另外呢個厚砌五花肉也不錯!燒完油脂加肉香就係口腔內盤旋。另外,餐廳仲有魚生供應,除左常見的三文魚、甜蝦、帶子外,更有呑拿魚同左口魚!刺身厚砌又新鮮,食完常然即刻Encore啦!食肉獸都會叫少量蔬菜平衡下。今次見左粟米、雞脾茹、及迷你蕃薯仔。另外,我們都叫左新鮮菠蘿黎燒,大記住燒到中途要落鹽,令到菠蘿更甜哦。燒到好口喝,拎D飲品先,主要係茶同汽水。大家都可以加錢飲啤酒。食完燒肉當然要食D凍野Cool down返。餐廳提供的雪糕為Haagen-Dazs,有幾款味道比大家揀。另外一提,餐廳仲有綿花糖可以燒,女仔應該都幾like。

兩雙食肉獸叫左大量的肉。

不停燒呀燒

其中我最鍾意的係鹽燒厚砌牛舌,厚身夠口感外,仲要無膻味。
鹽燒厚切牛舌

朋友仔就鍾意食呢個薄砌牛小排,好快熟,牛味又夠。
薄切Jumbo牛小排

另外呢個厚砌五花肉也不錯!燒完油脂加肉香就係口腔內盤旋。
厚砌鹽燒五花肉

魚生