2021-04-29 2196 瀏覽
上次黎Little Fresh都好耐之前嘅事喇,去好嘅cafe系吾驚位置偏或者遠。Little Fresh以地區黎講又冇話好偏,都系位於人多嘅旺角,只系戈座大廈系後巷咁解。今次已經系第2次黎,一間餐廳可以令我再訪都好難得😹不過不離都系因為啲野好食或者服務態度好。田園沙律好fresh☘️碟邊嘅粉原來系鹽,沙律本身就緊系偏向清淡,連埋鹽食好啲。火魔蜆個氣勢真系夠曬😂首先系啲蜆肉黎到,就咁啲蜆肉就當然冇乜特別,加埋啲火又點睇?店員將啲火倒落蜆肉度,啲火就hum hum聲咁升上黎🔥蜆肉嘅大細就有啲參差🙈有啲好大隻,有啲就相對細隻。比例就冇話好多嘅,同埋整體黎講都算新鮮。鱸魚配檸檬香草汁真系冇乜地方有,下面仲有薯蓉😍香煎嘅鱸魚皮好脆,油脂好豐富。鱸魚一件件大件嘅咁食好有滿足感,重點系冇乜魚腥味,整鱸魚都可以整得好好幾難得。啲薯蓉又系吾知點整,系好食過出面戈啲,薯仔味更濃質感更滑。蟹籽忌廉汁蟹肉燴意大利飯好吸引,一嚟到睇個樣已經知係好稠身🤩蟹籽嘅數量都適量,本身系蟹籽控所以覺得好正🤤蟹肉嘅數量就真系幾多,表面已經有啲,跟住其餘戈啲就混合咗喺忌廉意大利飯入面,味道都好新鮮~意大利飯好creamy,仲帶

田園沙律

火魔蜆

法式香煎鱸魚配檸檬香草汁

蟹籽忌廉汁蟹肉燴意大利飯好吸引,一嚟到睇個樣已經知係好稠身🤩蟹籽嘅數量都適量,本身系蟹籽控所以覺得好正🤤蟹肉嘅數量就真系幾多,表面已經有啲,跟住其餘戈啲就混合咗喺忌廉意大利飯入面,味道都好新鮮~意大利飯好creamy,仲帶點爽口。
蟹籽忌廉汁蟹肉燴意大利飯

青檸梳打俾人嘅感覺一向好甜,呢度嘅竟然唔會,甜度啱啱好,朋友表示滿意😁
青檸梳打
2021-04-21