2019-08-11 404 瀏覽
呢間餐廳啲食物相我係見過的,IG-able, 但冇嚟試過,終於喺佢結業之前有機會試一次。雖然佢就嚟執笠 ,但係佢嘅質素令我不敢恭維,第日東山再起嘅時候, 希望有改善啦。被告知每人有最低消費150元, 基本上一個正品加一杯飲品都一定過。餐廳嘅食物選擇其實唔算多,係幾款沙律小食同十款左右意粉。意粉嘅味道其實 ok嘅, 雖然佢同價錢唔成正比, 用料太孤寒。百幾元一個意粉,總要有點點誠意吧。飲品呢,一半人覺得冇問題,正正常常。另一半就覺得淡而無味,尤其係飲熱花茶本,就好似咁熱水一樣。大家互相試飲過,確實真係。甜品都叫咗兩個千層蛋糕同兩款梳乎厘奄列試下。玫瑰蜂蜜味嗰個係零玫瑰味,仲要有少許發酵味, 而且係扁塌了,偏溶的狀態。紫薯嗰個質感係正常嘅,但係紫薯味道唔係太食到。梳乎厘奄列係造成奄列狀嘅梳乎厘。其中一個應該係發得唔好,中間係實嘅。味道方面 , 梳乎厘冇問題,個汁都係好麻麻。

飲品呢,一半人覺得冇問題,正正常常。

甜品都叫咗兩個千層蛋糕同兩款梳乎厘奄列試下。
紫薯嗰個質感係正常嘅,但係紫薯味道唔係太食到。