2022-10-03 4730 瀏覽
隨着防疫措施慢慢放寬,今日同幾個好耐冇唱過K嘅朋友一齊嚟到Neway,店員介紹而家有一個Plan係行最低消費,簡單嚟講價錢貴少少但係就可以將所有嘅錢用返黎叫嘢食,咁當然飲品都係要收費啦。我哋一行四人每人要叫280幾蚊食物,飲品$68一杯,另外呢度都有供應一啲120幾蚊嘅一人晚餐,不過就見到餐牌有好多適合分享嘅小炒同小食,特別嘅係佢仲有雞煲同埋部隊鍋呢啲好適合大班人分享嘅食物,咁當然定價會比較貴啦。一個雞煲已經$498🤣 當然係因為呢度係包含咗你嘅人頭消費喺度嘅,咁事實上呢個雞煲其實都算係幾好食,真係拍得住外面賣嘅雞煲,完全擺脫左我以前中學食K lunch既黑暗回憶,食到差唔多店員仲好細心咁樣拎啲暖水入嚟,俾我哋自己加落去就可以煮麵,公仔麵係加咗$10竟然有兩個!實在太大方了😂 飽肚㗎都另外我哋仲叫咗一個炒飯,小食方面叫咗豬頸肉同埋薯條,全部嘢都係熱辣辣上枱,炒飯幾乾身,炸嘢方面亦都有香口嘅感覺👍🏻呢度食物嘅收費閑日同埋假日會有唔同,淨係雞煲已經相差近$100,如果係平日黎唱K嘅話,應該可以食得更加豐富😻