一講起旅行🧳就會諗起台灣🥲 好想快啲飛去台灣食牛肉麵食滷肉飯食正宗芋圓啊啊啊😵 雖然以家大家都去唔到旅行,但香港都有唔少正宗得嚟又唔貴嘅台式餐廳🍴今日同朋友去咗呢一間位於元朗嘅台式餐廳 — 桂花小幸✨ 餐廳嘅裝飾主打休閒文青風~餐廳隔離有間佢地嘅手搖店😋 就算唔入去幫襯經過都可以去買杯嘢飲嘆下🤟🏻-✨三盛紅燒牛肉麵 $75呢個紅燒牛肉麵非常足料~ 有腱心牛肉,牛腩同牛丸🤤 腱心牛肉食落口好Q嫩,美味多汁👍🏻 而牛腩就滷得好夠味,肉質唔會好韌幾夠淋!麵係用咗台灣麵,彈牙得嚟又幾掛湯🤟🏻 湯底我揀咗麻辣牛肉湯,湯底幾濃郁,加上我揀咗麻辣🤩 令到成件事更加正~成碗麵份量都幾大,食完一碗即刻飽晒( ⌯'-'⌯)-✨特濃蕃茄雞扒麵 $63呢個酥炸雞扒真係值得一讚👍🏻 雞扒外脆內嫩,外層嘅粉漿又唔會太厚🤩 食落香脆可口!! 蕃茄湯底濃郁,酸酸甜甜十分開胃🤣 我哋嗌咗麻辣蕃茄湯底,點知原來辣椒係分開上😂 (我哋本身以為係麻辣蕃茄湯底~) 但後來發現蕃茄湯底比較惹味😋 所以我哋選擇咗無視個辣椒油🌶-✨麻辣牛肚 $42呢個麻辣牛肚滷得好入味,口感唔錯😋 幾鍾意佢嘅麻辣味~ 好惹味同開胃🤟🏻-✨夏日水漾鮮

三盛紅燒牛肉麵

✨三盛紅燒牛肉麵 $75
特濃蕃茄雞扒麵

✨特濃蕃茄雞扒麵 $63
麻辣牛肚

✨麻辣牛肚 $42
夏日水漾鮮果茶

✨夏日水漾鮮果茶 $34
呢個超級推薦~ 炎炎夏日我比較鍾意飲水果茶解渴🥰 佢哋嘅鮮果茶嘅茶底係百香果蜂蜜綠茶 飲落酸酸甜甜❤️ 裏面嘅水果都超足料!! 有士多啤梨藍莓青檸西柚火龍果😍 完全就係滿滿嘅水果,鮮甜得嚟又解膩🤩 我下次經過一定買番杯~
仙氣火龍果茶

✨仙氣火龍果茶 $34
呢個火龍果茶就同我預期嘅有少少出入😂 本身以為係火龍果茶,茶味會比較重~ 但飲落覺得茶嘅比例比較少,會食到少少火龍果肉🤣 佢嘅奶蓋都幾特別,唔同其他芝士奶蓋,係雲呢拿嘅味道😱🤣 成杯飲品都幾fresh,但係對我嚟講嚟少少甜TT 兩者對比下我比較鍾意鮮果茶🤩
三盛紅燒牛肉麵
特濃蕃茄雞扒麵