2024-01-27 197 瀏覽
喺香港冇加一嘅店真係少之又少,去埋單嘅時候仲問系唔系打漏咗🤣加上食完之後再送上甜品絕對非常驚喜😍🦀咖喱炒軟殼蟹+蒜蓉包條睇到今期推薦,不能錯過😋餐品上嚟比圖片更吸引,微辣嘅咖喱汁無論搭配脆口嘅軟殼蟹仲定系金黃嘅麵包條,都十分美味☺️另外仲叫咗油飯,加埋一起好好食哦🤣🥘泰式古法煲仔翅(細)非常足料,基本每啖都能食到裡面嘅配料,湯汁濃郁鮮美,話系裝到2-3碗,不過我覺得唔止🤣⚠️煲下面會點火,所以要小心燙到,一直熱著口感真係好正😋就系要記得攪拌一下😝🦐炸蝦餅被油炸至金黃色嘅蝦餅,入口脆彈牙😋🍹椰皇沙冰/芒果沙冰都系用新鮮果肉製成,口感十足😋加上靚靚嘅裝飾,十分泰國風情🌺樓下門口直接安排叫號,上去後直接泰國風情嘅裝修,叫菜嘅時候都會俾一定推薦並且解釋份量👍🏻睇到食完執好碗碟都準備走啦,點知仲有甜品上,實喺驚喜🤩可惜已經食到超飽,下次就醒目啦,個肚留翻d位食甜品😆

🦀咖喱炒軟殼蟹+蒜蓉包條

🥘泰式古法煲仔翅(細)

🦐炸蝦餅
被油炸至金黃色嘅蝦餅,入口脆彈牙😋

🍹椰皇沙冰/芒果沙冰