2023-06-19 483 瀏覽
賣單要$105,有啲肉赤🥲想喺天后區搵嘢食,一定係行去電氣道。呢間位於電氣道同永興街交界嘅越南餐廳細細間,裝修有少許越南特色報置。叫咗個牛肉湯河加杯凍cappuccino。「牛肉湯河」都幾大碗,食完都幾飽下。湯底清甜,表面舖上九層㙮、芽菜同埋生洋蔥,少量芫荽。牛肉有少少黐埋一舊,要用筷子整散牛肉唔會肥但係都唔鞋嘅,賣相一般。有一粒牛丸但係開一半,唔係特別好味。「Ice Cappuccino」咖啡係即磨,但係無想象中咁好飲,可能凍飲加冰溝淡咗?🧐 咖啡嘅味道偏酸,要成杯糖水倒入去先啱飲Overall 我覺得價錢偏貴,過咗lunch time 無套餐點,menu 選擇少食物連埋咖啡我諗唔過20樣嘢,咁少選擇但係質素有啲不似預期。📍 星越 (天后)天后電氣道118號地舖環境 :👍🏻👍🏻👍🏻CP值 :😋推薦度:😋回訪 :🥲#食玩訓 # 吃喝玩樂 #食好西 #體重上升 #隨處吃 #吃貨 #餓底 #辛苦搵嚟志在食 #打卡 #香港人 #飲飲食食 #pho #Vietnamfood #Coffee #food_fighter #foodiehk #foodie #eat #hungry
賣單要$105,有啲肉赤🥲

想喺天后區搵嘢食,一定係行去電氣道。

叫咗個牛肉湯河加杯凍cappuccino。
「牛肉湯河」都幾大碗,食完都幾飽下。

「Ice Cappuccino」

📍 星越 (天后)
天后電氣道118號地舖

環境 :👍🏻👍🏻👍🏻
CP值 :😋
推薦度:😋
回訪 :🥲

#hungerforfood #tasty #yummy #fightforfood
牛肉湯河
牛肉湯河