2021-04-12 4073 瀏覽
終於試晒兩間大澳名店,可以同大家報告一下,因為唔想喺人哋個page寫另一間的餸,所以要睇晒兩間比較嘅朋友就麻煩去晒兩個openrice page睇。呢間要行入少少,古色古香嘅感覺,必食推介包括:1)鹽焗雞:雞味香濃,值得老遠黎試。2)齋拼盤:酸齋、咖哩齋都好食,最出色係個腐皮卷,入面嘅菜絲蘿蔔絲木耳絲好爽好新鮮,8個人只點了個細size有啲到喉唔到肺,下次要叫個大的。3)芋蓉炸卷:都幾好食,略嫌芋蓉唔夠多。4)粟米魚肚羹:去到大澳梗係要食吓有當地出名食材嘅餸啦,呢個魚肚羹真係不得了,魚肚香不在話下,粒粒都好有彈性嗰吓勁,重點係一d都唔貴。5)蝦醬通菜:大澳蝦醬夠正宗,基本上個廚師唔偷工減料就實好食啦。注意事項:1)星期六例休2)夜晚收7:30,好似係6:30 last order。3)唔訂位基本上無得食。

呢間要行入少少,古色古香嘅感覺,必食推介包括:
1)鹽焗雞:雞味香濃,值得老遠黎試。
3)芋蓉炸卷:都幾好食,略嫌芋蓉唔夠多。

注意事項:
1)星期六例休
2)夜晚收7:30,好似係6:30 last order。
3)唔訂位基本上無得食。