2021-02-23 872 瀏覽
早在去年11、12月睇到有關呢間餐廳既報導,係一間手造意粉黃店,見近屋企諗住試吓,嘩,要預早兩個月前訂位,仲要講緊我已經諗住係試平日午餐。Anyway, 一見兩個月後邊日有就訂左先,真心驚會唔記得囉。呢日終於來臨,餐廳其實細細間,裝修簡潔,加埋限聚令,一轉午市其實只係做到10個客左右。呢度係a la carte, 但一坐低都會奉上自家製特式餐包及牛油,好精美。傳統卡邦尼手造意大利麵:份量唔係太多,但味道都唔錯,同出面既carbonara 好唔同,意粉比較煙韌,值得一試。「黃」布和牛千層麵:份量都係唔係太多,味道一般冇特別驚喜,好似普通肉醬意粉但變咗千層麵,只屬可以一試。法式焦糖燉蛋,自家製冰糕:呢個甜品係我同朋友一致認為最驚喜,比起主菜更吸引,完全唔同坊間既焦糖燉蛋,焦糖香脆,蛋夠滑夠濃,又唔會過甜,配埋佢件自家製冰糕,冇得頂,我應該會為咗呢個甜品去再幫襯😋😋另外,值得一讚係,入座時員工會介紹餐牌,每款食物上枱時都會介紹一下個菜式,感覺好似去左酒店餐廳咁。
自家製麵包
傳統卡邦尼手造意大利麵