朋友告知,尖沙咀間「二鍋頭」有得打邊爐之餘仲有得食羊腩煲,咁正就梗係要試啦!店鋪位於嘉芙中心一樓,地下大大個招牌好易搵!睇餐牌,我們先加$88試食羊腩煲!嘩,羊腩煲熱辣上枱,迚羊肉易咬口唔黐牙,仲要冇羶味,連唔食羊嘅朋友都話好食!跟住再試埋秘製火焰牛尾煲,員工即場加酒點火,牛尾有陣陣酒香,牛尾軟骨很靭口,據聞有好多骨膠原好養顏呢!跟住到正餐火鍋啦!我們加錢揀了每日限量20鍋的滋補鷓鴣鍋,裡面有紅棗、杞子等多款材料熬煮幾個鐘完成!湯味香濃,真材實料無味精味,暖身又養生!火鍋料方面,首推安格斯牛,全部薄切,員工更細心話我知淥6秒就最好味!海鮮選擇都好多,可以逐隻落order,唔怕浪費!另外,自助區有多款蔬菜和肉丸,有些更係台灣進口,其他火鍋店好難搵!所以,如果胃口有限,就要主攻店主推介的食材!飲品任飲,基本的汽水果汁一應俱全!雪糕任食,而且味道好特別,有玄米茶味和焦糖餅乾味!最後埋單每人$384,唔可以話好平,但真係一餐好特別的火鍋!
店鋪位於嘉芙中心一樓,地下大大個招牌好易搵!

羊腩煲

秘製火焰牛尾煲

養生滋補鷓鴣鍋

安格斯牛板腱
安格斯封門柳

海鮮選擇都好多,可以逐隻落order,唔怕浪費!
海鮮

飲品任飲,基本的汽水果汁一應俱全!

雪糕任食,而且味道好特別,有玄米茶味和焦糖餅乾味!
雪糕

最後埋單每人$384,唔可以話好平,但真係一餐好特別的火鍋